La crisi colpeja el món de la comunicació. La revista satírica més longeva de l'Estat, El Jueves, que fins ara sortia a la venda als quioscs cada dimecres, deixarà de publicar-se en paper setmanalment per primer cop en 45 anys i ho farà només un cop al mes a partir del febrer. Així ho han anunciat al seu compte de Twitter a través d’una vinyeta, en la qual han lamentat que s'hagin vist obligats a prendre la decisió per l’augment del preu del paper en els darrers temps arran de la crisi provocada, entre altres coses, per la pandèmia de coronavirus, que va obligar a frenar el ritme de producció i ara encara no s'ha recuperat. A més a més, la publicació ha denunciat que l’augment del preu de la llum i la inflació també han contribuït a la decisió de modificar la freqüència de publicació del treball per motius econòmics. D'acord amb l'anunci, el 8 de febrer es publicarà el primer número de la versió mensual de El Jueves. S'editarà amb 144 pàgines, 68 més que les 76 actuals, i tindrà un format més semblant en un llibre que en una revista, encara que el contingut serà l'habitual, amb un acudit que ompli pàgina a la portada i tires còmiques sobre actualitat social i política a l'interior.

jueves mensual revista anuncia twitter
L'anunci del Jueves en una vinyeta via Twitter

El Jueves passarà a ser una revista mensual

Així, l'augment dels costos ha provocat que a partir del 8 de febrer es comenci a publicar la versió mensual de El Jueves. En la vinyeta explicativa, detallen que fa temps que imprimien els números de la revista amb el paper que feia temps que reservaven, per poder fer font a qualsevol imprevist. Però la situació del 2023 ha empitjorat i no veuen factible cap altra solució. Les alternatives que van considerar eren apujar el preu de la revista per cobrir els costos, reduir el nombre de pàgines impreses o passar a ser un mitjà digital. Finalment, admeten que el canvi cap a la revista mensual “és la millor opció perquè així no hem de cobrar una fortuna cada setmana als nostres lectors i a sobre la natura ens ho agrairà”, han defensat.

"La fi d'una era"

“És la fi d’una era, però en comença una altra”, reconeixen a la vinyeta. Amb tot, s'han mostrat animats pel nou projecte, el qual ja han suggerit que serà més gran, més treballat i millor. “La setmana que ve us explicarem coses del mensual que estem preparant. Però us avancem que està quedant molt bé perquè els dibuixants estan molt motivats”, han conclòs. D'acord amb el seu anunci, el 8 de febrer es publicarà el primer número de la versió mensual de El Jueves.