L'humorista gràfic Carlos Romeu Müller, conegut com Romeu, ha mort als 73 anys. Cofundador de la revista satírica El Jueves, al costat de TOM y JL Martín, Romeu va ser un artista multidisciplinari que va destacar com a escriptor i dibuixant, però que també va practicar l'escultura, la pintura i la serigrafia, entre altres. Amb tot, la seva faceta més coneguda és la d'humorista gràfic: va ser l'encarregat de crear personatges com Betty o Miguelito.

La notícia de la seva mort l'ha donat a conèixer la revista El Jueves a través del seu compte de Twitter. "Hem perdut a un pare. Descansi en pau Romeu, fundador d'El Jueves al costat de TOM i JL Martín. Ens deixa un mestre de l'humor gràfic, pare també de personatges com Betty i Miguelito. Una abraçada, company, allà on siguis", han escrit en un missatge al seu compte oficial de Twitter.

TUIT Romeu 

El Jueves / Twitter

Un artista polifacètic

De mare francesa i pare espanyol, Romeu va néixer el 17 de maig del 1948 a Barcelona. Es va formar als Escolapis, d'on va ser expulsat per les seves males notes i la rebel·lia que el definiria tota la vida. Els primers passos com a dibuixant els va donar mentre exercia tota mena de feines per tal de poder-se mantenir econòmicament: va ser pesebrista, ajudant de coralers, calderer, ajudant de luminotècnia, retolista... 

L'any 1967 va realitzar la seva primera exposició al Bar Taita, on va vendre els seus primers 9 dibuixos. El 1970 és cridat a files a Espanya i a França -tenia els dos passaports- i per decisió paterna renúncia a la nacionalitat francesa, sent allistat en el primer reemplaçament de l'any i complint servei militar a Saragossa.

El 1971 coneix l'editor de la revista de ciència-ficció Neva Dimensión, Lluís Virgil, que li publica el còmic Caperucita Roja Undergound i li obre la porta de Fotogramas. També va dibuixar per les revistes Bocaccio, Por Favor, Charlie Mensuel, Triunfo (Espanya), Interviú, Playboy, Muy interesante o National Show ​i va dirigir el setmanari i Malos Ratos amb TOM abans de fundar El Jueves l'any 1977. Romeu també va escriure guions per programes mítics de TV3 com Filiprim i va crear el personatge de Miguelito per El País, que va editar les seves tires còmiques entre 1976 i 2009. El 2011 va rebre el premi Gat Perich.

 

Imatge principal, Romeu en una imatge del seu Instagram / @miguelito__romeu