Que les festes del 6 i 8 de desembre caiguin en dimarts i dijous és una alegria per la majoria de les persones que treballen i que esperen poder fer un pont de desembre que gairebé semblarà un aqüeducte. La setmana, que sembla que serà una de les menys productives de l’any, també generarà un gran moviment de vehicles que des de l’àrea metropolitana de Barcelona sortiran en direcció a la muntanya i a zones de segona residència, en el primer tram del pont o del segon. Per evitar que algunes carreteres, com l’AP-7 es converteixi en un calvari pels conductors, el departament d’Interior i el Servei Català del Trànsit han dissenyat dues operacions sortida i dues operacions tornada amb limitacions per camions.

En una compareixença davant dels mitjans de comunicació des de Sant Cugat, acompanyat de l’alcaldessa Alba Ingla, el conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que durant aquest pont es restringirà els dies 2 i 6 de desembre la circulació de camions a més a més de 80 km/h entre Granollers i Martorell així com en els trams de l'autopista on només hi ha dos carrils. El diumenge 11, quan està previst que la majoria de vehicles tornin, entre les cinc de la tarda i les nou de la nit es prohibirà la circulació de camions per l’AP-7. Durant tota la setmana, i segons calgui, Trànsit posarà carrils addicionals en diversos trams de l’AP-7 -entre Llinars i Montornès i entre Vilafranca i el Papiol- i a la C-17 a Ripoll el diumenge 11.

A més d’intentar evitar que es generin retencions en aquests moments, el titular d’Interior també ha anunciat que la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra reforçarà la presència a la carretera amb vehicles de paisà i logotipats per tal de combatre les infraccions i els excessos de velocitat, les dues, les principals causes d’accidentalitat a les carreteres de Catalunya.

Multats 450 conductors a la "nova" AP-7

Per combatre aquesta accidentalitat, que el mes de novembre s’ha cobrat 17 víctimes mortals a tot el país, amb xifres molt negres, aquest cap de setmana s’ha posat en marxa una reducció de la velocitat màxima a l’AP-7 a 100 km/h entre el Papiol i Granollers. En total s'ha fet un control sobre 7.000 vehicles que han circulat per aquesta via des de dijous i fins diumenge, on s'ha reduït la velocitat màxima de 120 km/h a 100 km/h per reduir el volum de sinistralitat. D’aquests conductors, tal com ha avançat Elena, s’han multat 450 conductors per no haver respectat aquesta nova limitació. Des d’Interior asseguren que la reducció de la velocitat garanteix una millora en l'accidentalitat, si bé, ara com ara, encara no hi ha dades sobre accidents en aquest tram amb relació al cap de setmana anterior. 

Per la seva part, l’alcaldessa de Sant Cugat, ha expressat la seva satisfacció “amb aquesta mesura, encaminada a reduir la sinistralitat i les congestions en aquesta via tan utilitzada per la ciutadania de Sant Cugat”. Ingla també s’ha mostrat confiada que aquesta mesura ajudi a reduir el soroll, una molèstia que afecta especialment el veïnat de Mira-sol i una part de Valldoreix. En aquest sentit, Ingla ha valorat “especialment que el projecte de pantalles acústiques a Mira-sol estigui tirant endavant, i que els pressupostos generals de l'Estat de l'any vinent incloguin l'estudi per a l'apantallament del tram de Valldoreix”.