El servei de l'R3 entre Torelló i Manlleu s'ha restablert un cop retirat el tren atrapat des de dimarts, arran d'una incidència. La circulació de trens s'ha recuperat cap a les 14.30 hores, segons ha informat Rodalies en una piulada: "Restablerta la circulació entre Manlleu i Torelló. Recuperació progressiva del servei habitual". En el moment de la incidència, el tren transportava un centenar de passatgers que van necessitar l'assistència de 4 dotacions de Bombers per abandonar els vagons amb seguretat.

El tren s'ha quedat encallat a les vies des d'aquest dimarts vespre, quan circulava amb un centenar de passatgers. El motiu? Una suposada avaria en el subministrament elèctric de la catenària, que Adif ha atribuït a una "tempesta elèctrica". Els tècnics han considerat reparada la incidència aquest dimecres cap a les 7.45 hores, però uns problemes mecànics han dificultat la retirada del comboi afectat i ha endarrerit el restabliment de la circulació. Dimarts a les 23.00 hores ja es va informar que es restablia la circulació entre Ripoll i Torelló, tot i que l'R3 va continuar interrompuda entre Torelló i Manlleu. Les autoritats van establir un pla de transport alternatiu per garantir la mobilitat dels viatgers entre ambdues estacions.

Una "tempesta elèctrica" a Osona

Segons va informar Renfe, la incidència va tenir lloc a tres quarts de vuit del vespre i es va gestionar un servei alternatiu per carretera per garantir la mobilitat dels usuaris afectats. El tren es trobava aturat a uns 500 metres de l'estació de Torelló, motiu pel qual va ser necessària l'assistència dels Bombers. Per a més inri, hi va haver un altre tren afectat amb una seixantena de passatgers més. En aquest cas, però, es va aturar a la mateixa estació i no va caler la intervenció dels Bombers per evacuar-los.

Pel que fa a la "tempesta elèctrica" que addueix Adif, la realitat és que Protecció Civil ja va activar la prealerta Inuncat dimarts al matí per les prediccions de pluges intenses per a la tarda a gran part del territori —especialment a la Catalunya Central i Ponent. La tempesta va caure sobre Osona, però sobretot sobre Vic. Des de les 17.45 hores, els Bombers van rebre una trentena d'avisos per petites inundacions, acumulació d'aigua als carrers i algunes branques caigudes. En aquell moment no constaven ferits.