Un tren de l'R3 ha quedat atrapat entre Torelló i Manlleu amb un centenar de passatgers, segons ha informat Adif aquest dijous vespre. En una piulada a les 20.12 hores, la companyia ha comunicat que, "per una incidència en l'explotació ferroviària entre Manlleu i Torelló, es troba interrompuda la circulació entre Vic i Ripoll, de la línia R3 de Barcelona". "Personal d'Adif treballa ja per solucionar-la en el menor temps possible", ha afegit l'empresa. Han sigut els Bombers de la Generalitat els qui han confirmat que "el tren avariat transporta un centenar de persones", de manera que quatre dotacions els assisteixen perquè abandonin els vagons amb seguretat. Al voltant de les 22.35 hores, Renfe ha anunciat que s'havia habilitat un transport alternatiu entre Torelló i Manlleu.

 

 

Segons ha informat Renfe, la incidència ha tingut lloc a tres quarts de vuit del vespre i s'ha gestionat un servei alternatiu per carretera per garantir la mobilitat dels usuaris afectats. El tren es troba aturat a uns 500 metres de l'estació de Torelló. Hi ha hagut un altre tren afectat, però aquest s'ha aturat a la mateixa estació, per la qual cosa no ha calgut la intervenció dels Bombers per evacuar-los.

En aquest sentit, la Direcció General de Protecció Civil ha activat la prealerta Ferrocat — el pla d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril, que s'activa quan hi ha una incidència sense que aquest afecti les persones o la infraestructura. Si la incidència fos destacable i pogués haver-hi risc per a les persones o la infraestructura (descarrilaments, col·lisions, evacuacions, enrotllaments), s'activaria l'alerta Ferrocat. De moment, Protecció Civil s'ha limitat a activar-ne la prealerta. En aquest sentit, també ha detallat que es tracta de "problemes a catenària" que fan que resti tallada la línia R3 en ambdós sentits entre Torelló i Manlleu.

Tempesta a Osona

D'altra banda, Protecció Civil ja havia activat la prealerta Inuncat al matí per les prediccions de pluges intenses per a aquesta tarda a gran part del territori — especialment a la Catalunya Central i Ponent. La tempesta ha caigut sobre Osona, on els Bombers han rebut una quinzena d'avisos des de les 17.49 hores per inundacions i dificultats en el trànsit. Més tard han actualitzat la informació i han dit que des de les 17.45 hores han rebut 26 avisos procedents de Vic, fonamentalment per petites inundacions, acumulació d'aigua als carrers i algunes branques caigudes. Això sí, no consten ferits.

Va ser aquest dilluns quan el president Pere Aragonès va respondre a la ministra Raquel Sánchez que Rodalies és "d'interès ciutadà", no una "eina d'Estat". Les paraules d'Aragonès arribaven després que Sánchez rebutgés un cop més la petició del conseller de Territori, Juli Fernández, de traspassar la gestió de Rodalies. Feia només uns dies que el Parlament havia reprovat la ministra pel desgavell del servei. Ara, ni una setmana més tard, hi ha tornat a haver una incidència important que ha deixat un centenar de persones atrapades entre Torelló i Manlleu