El Consolat General de la República Federal d'Alemanya ha emès un comunicat advertint d'agressions sexuals, robatoris, carteristes i assalts a viatgers en autopistes a les ciutats d'Espanya.

En la seva pàgina web, i com ha avançat El Confidencial, el país germànic adverteix de l'activitat dels carteristes i delictes menors a les ciutats més grans de l'Estat i es mostren preocupats per l'"alta taxa de criminalitat". Destaquen "especialment a Barcelona i Madrid", però també altres destins turístics com en les Illes Balears, a la costa mediterrània i a les Illes Canàries.

El consolat alemany destaca les "estafes de distracció" com una pràctica "comuna" entre carteristes. Aquestes estratègies es produeixen a les autopistes i autovies. Els estafadors estacionen els seus vehicles als vorals de les carretes demanant ajuda per problemes mecànics. Quan el turista surt del seu automòbil per examinar "la presumpta llanta desinflada, un dels lladres li roba objectes de valor del vehicle".

El consolat alemany destaca que aquestes estratègies són "especialment freqüents a l'A-7", l'autovia que parteix des d'Algesires i finalitza a Barcelona. Asseguren que els individus solen circular amb vehicles de marca estrangera i "llancen pedres sobre el presumpte dany del vehicle i toquen la botzina" .

Els Estats Units ja van alertar de l'augment de criminalitat

L'ambaixada dels Estats Units a Espanya i Andorra ja va emetre el passat 7 d'agost un comunicat alertant els ciutadans nord-americans de l'augment de criminalitat en l'Estat espanyol. La delegació ha avisat que han d'estar a l'aguait per l'alt risc de robatori i per no caure en estratègies criminals, sobretot, segons ha indicat, a grans zones urbanes.

L'ambaixada nord-americana ha advertit dels tres perillosos escenaris més habituals. En primer lloc, destaquen les estafes de distracció on els lladres es col·loquen amb un vehicle al costat de la carretera sol·licitant ajuda, ja sigui per una roda punxada o altres problemes mecànics, i una vegada la víctima surt del cotxe li roben els objectes de valor dins del vehicle. També han indicat de la maniobra de la taca on un lladre tira un líquid sobre la roba d'una persona i li ofereix netejar-la. Mentrestant, un còmplice executa el robatori.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat