El plàstic està ben present a tot arreu. Fins i tot al jardí. Tot i això, sempre hi ha alguns trucs per mirar de reduir-ne l'ús. La periodista britànica Alys Fowler recomana fer servir testos biodegradables per a les plantes en lloc de fer-les servir de plàstic. Perquè, a més a més, quan es fan malbé al cap d’uns anys poden fer-se servir com a compost.

Una altra opció que recomana, en el cas que no es puguin fer servir testos biodegradables, és la de reutilitzar els plàstics que s’hagin pogut fer servir a la cuina, com per exemple, recipients de iogurt o altres envasos.

jardi unsplash

Segons exposa Fowler a través del portal britànic Friends of the Earth, val la pena intentar reduir el plàstic dels testos perquè són difícils de reciclar. També ressalta que si es té espai suficient també s’hi pot col·locar un petit hivernacle i cultivar fruites i hortalisses tot l’any. D’aquesta manera, detalla que els de metall són més fàcils d’instal·lar que els de fusta.

Ara bé, Fowler ressalta que per tenir un bon jardí cal tenir una bona terra també. D’aquesta manera, recomana fer compost casolà per cuidar-lo. El compost, segons explica a través de Friends of the Earth, evita que el material biodegradable i orgànic acabi a l’abocador.

jardi unsplash

I més tenint en compte que només el 9% dels plàstics usats s’han reciclat. La majoria dels plàstics acaben encara en abocadors o al medi ambient i es necessiten mesures urgents per part dels individus, empreses i governs per tal de frenar la quantitat de residus plàstics que produïm. A més a més, insisteix que el compost és un hàbitat important per a la vida silvestre.

Per altra banda, també recomana no fer servir pesticides per a les plantes del jardí ni productes químics.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Consells per reduir el plàstic a la cuina
Medi ambient Consells per reduir el plàstic a la cuina Anna Solé Sans
Consells per reduir el plàstic als lavabos
Medi ambient Consells per reduir el plàstic als lavabos Anna Solé Sans