Els superaliments són aliments amb un valor nutricional molt alt, tot i menjar-ne una quantitat petita. Alguns superaliments són els vegetals de fruita verda, els germinats, el pol·len d'abella, les llavors de xi, fruites silvestres i les algues.

"Els anomenats superaliments són els que aporten quantitats rellevants de nutrients com ara els àcids grassos omega-3 o compostos químics vegetals (fitoquímics) amb efectes beneficiosos per la salut", concreta la dietista-nutricionista i portaveu de Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya, Susana Cánovas. "Els superaliments poden ser nutricionalment interessants per la concentració que poden contenir de antioxidants, greixos saludables, vitamines i minerals, però s'ha de tenir en compte que cap aliment aïllat pot prevenir cap malaltia", detalla.

Cánovas explica precisament això perquè hi ha molta gent que creu que es pot aprimar a base de consumir un únic aliment. L'experta alerta del perill que suposen aquestes "dietes miracle". "Per aprimar-se de manera saludable i tenir una bona salut, s'hauria de dur a terme una dieta saludable i variada que prioritzi el consum d'aliments d'origen vegetal com la verdura, fruita, fruits secs, ous, peix i carn magra –si es consumeixen–, i a més, que sigui baixa en sucre, simple i greixos no saludables" , i afegeix que també és molt important realitzar algun tipus d'"activitat física".

"Els superaliements podrien ajudar a aprimar-se, ja que poden contribuir al fet de sentir-nos saciats", explica. "Aquests aliments alliberen energia de manera gradual". Però per què sacien més? Segons detalla la dietista-nutricionista, aquests aliments són "rics en fibra i a més, contenen vitamines i minerals". 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat