La 22a fira de formatges artesans del Pirineu, que se celebra aquest cap de setmana a la Seu d'Urgell, acull 44 artesans formatgers del Pirineu –catalans, aragonesos, bascos, navarresos i francesos– , que ofereixen més de 100 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos. El formatge convidat d’enguany és el de la formatgeria La Cabra Verde, procedent de Coín, Màlaga.

Les activitats han començat aquest matí amb el Concurs de Formatges Artesans del Pirineu.

Els actes programats s’allargaran fins demà, diumenge, a la tarda, en una fira que, amb un nom diferent, ja era coneguda en el segle XI. El document original que fa referència a la data de creació de la Fira de Sant Ermengol, anomenada aleshores Fira de Santa Maria, data del 1048, i converteix la Fira de Sant Ermengol en la fira documentada més antiga de la península Ibèrica. En el text s'hi pot llegir: “Homines qui venerint ad firam Sante Mare”, que significa 'homes que han vingut a la Fira de Santa Maria'.