Les jugadores de la selecció femenina de futbol Alèxia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez han ratificat al jutge de l'Audiència Nacional que l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales va coaccionar a la seva companya Jenni Hermoso perquè declarés que el petó que va donar-li a la boca va ser consentit, segons fonts judicials presents a les declaracions de les tres jugadores com a testimonis, aquest dilluns.

A més del delicte de coaccions, el magistrat també investiga Rubiales per un  delicte d'agressió sexual pel petó a la boca que va donar a la professional, quan la felicitava oficialment per haver guanyat el Mundial de Futbol, a Austràlia, el passat 20 d'agost. L'exdirectiu va ratificar que el petó va ser acceptat per la jugadora, quan van guanyar el Mundial de Futbol. Hermono, que viu a Mèxic, ho va negar a la Fiscalia i queda pendent que ho ratifiqui davant del jutge de l'Audiència Nacional. La Fiscalia és qui va presentar la querella contra  l'expresident de la RFEF i va incloure els dos delictes.

Circuit de seguretat

Les jugadores del Barça, Alèxia Putellas i Irene Parede, han declarat per videoconferència des d'un jutjat de Barcelona, on han rebut una protecció excepcional per part dels Mossos d'Esquadra que les han portat per un circuit de seguretat a la Ciutat de la Justícia. 

Declaracio jugadores audiencia nacional cas Rubiales (3) / Carlos Baglietto
Putellas i Paredes, en sortir del pàrquing per entrar a la Ciutat de la Justícia. / Foto: Carlos Baglietto

Putellas, promotora del comunicat "S'ha acabat" de les jugadores contra la discriminació femenina en el futbol, ha sigut la que més estona ha declarat davant del magistrat: una hora. Paredes, mitja hora. 

Misa Rodríguez, jugadora del Real Madrid, ha estat la primera a declarar presencialment davant del jutge, a Madrid.

misa rodriguez audiencia cas rubiales foto efe
Misa Rodríguez, en sortir de la seva declaració al jutjat, aquest dilluns. / Foto: Efe

Les professionals també estaven en la cua per a rebre els premis, prop de Bell, quan l'expresident de la RFEF li va subjectar la cara i la va besar.

 "Ho sento. No puc dir res", ha declarat Putellas als periodistes en sortir de la declaració, i protegida per un núvol d'agents de paisà. El titular del jutjat d'instrucció 29 de Barcelona és a qui li ha tocat atendre l'exhort del seu col·lega de l'Audiència Nacional, a Madrid, i ha presenciat i vetllat per les declaracions per videoconferència de les dues jugadores del Barça.

Tres imputats més

A més de Rubiales, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, Francisco de Jorge, ha imputat pel delicte de coaccions l'exseleccionador femení Jorge Vilda i el director de Màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera, que han de declarar el 10 d'octubre; i el de la selecció masculina, Albert Luque, que ha estat citat el 16 d’octubre.

Aquest octubre el magistrat ha citat més testimonis, com ara el seleccionador nacional de futbol, Luis de la Fuente; l'exdirector de Comunicació de la RFEF Pablo García-Cuervo, cessat divendres; i el subdirector d'aquest departament, Enrique Yunta, entre d’altres.