Noves declaracions a l’Audiència Nacional pel cas de Jenni Hermoso. El germà i una amiga de la jugadora de futbol han ratificat aquest dilluns davant del magistrat que investiga el cas que Luis Rubiales i persones del seu entorn van pressionar Jenni Hermoso perquè justifiqués la versió del llavors president de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) que el petó que li va donar a la boca va ser consentit. L’Audiència Nacional investiga Luis Rubiales pels presumptes delictes d’agressió sexual i coaccions.

El germà de la futbolista i la seva amiga estaven citats a declarar aquest dilluns com a testimonis, juntament amb dos perits, que han ratificat un informe aportat per la defensa de Luis Rubiales. L’expresident de la RFEF va declarar davant el magistrat el 15 de setembre passat i va assegurar que el petó havia estat consentit i que no s’havia pressionat a Jenni Hermoso.

Tant el germà com l'amiga  “han ratificat i ampliat” el que va exposar Jenni Hermoso en la seva declaració davant la Fiscalia, segons han informat fonts judicials. Rafael Hermoso hauria atribuït les pressions al llavors entrenador de la selecció femenina de futbol, Jorge Vilda, segons informa El Independiente.  La futbolista, davant del ministeri públic, va afirmar que tant ella com familiars i amics seus havien estat sotmesos a una pressió constant tant per part de Rubiales com del seu entorn professional perquè justifiqués i aprovés públicament l’actuació del president de la federació espanyola.

Més declaracions dijous 

Els interrogatoris continuaran aquest dijous, quan estan citats alguns càrrecs de la Federació. Es tracta del director de Màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera; el director de la selecció masculina, Albert Luque; la cap de premsa de la selecció femenina, Patricia Pérez i l'exdirector d'Integritat Miguel García Caba, dels serveis de la qual va prescindir la Federació divendres passat. La Fiscalia els preguntarà si Rubiales o el seu entorn van pressionar a Jenni Hermoso després de fer-se viral el petó que li va donar en la boca durant el lliurament de trofeus en el Mundial de Sídney (Austràlia), el passat 20 d'agost.

Tancaran la ronda de declaracions dilluns que ve, 2 d'octubre, tres jugadores de la selecció. Luis Rubiales, que sempre ha mantingut que el petó va ser consentit, va acabar dimitint el 10 de setembre com a president de la RFEF malgrat la seva negativa inicial. L'expresident de la RFEF té obert un expedient davant el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) i la FIFA el va suspendre cautelarment durant 90 dies després de l'episodi, que va provocar una ona d'indignació.