Després de tot l'enrenou generat al voltant de la selecció espanyola femenina al llarg dels darrers dies, Montse Tomé, Alexia Putellas i Irene Paredes, en la prèvia del partit que disputaran el pròxim divendres contra Suècia, han comparegut en roda de premsa. I com no podia ser de cap altra manera, les tres protagonistes han estat preguntades sobre la polèmica convocatòria. Ara bé, mentre que la seleccionadora ha optat per adoptar un paper més distant, les dues jugadores del Barça han volgut alçar la veu per enviar un potent missatge i explicar els motius que han generat totes aquestes discrepàncies.

Alexia Putellas i Irene Paredes, sense pèls a la llengua 

La primera jugadora que ha pres la paraula ha estat Alexia Putellas, que ja en la seva primera intervenció ha volgut parlar clar. "Nosaltres reclamàvem que ens escoltessin durant força temps. Estàvem detectant durant moltes dècades una discriminació sistemàtica amb el femení. Havíem de dir que tolerància zero, per la Jenni, per nosaltres i per no marcar precedents”, ha explicat la jugadora catalana, que tot seguit ha volgut donar detalls sobre la reunió amb la RFEF i el CSD.

"Hi ha una reunió amb la Federació i CSD després de la convocatòria de dilluns a la qual acudim enfadades. Enteníem que no érem seleccionables. Vam venir per evitar sancions, quan la FIFA va donar la raó que la convocatòria no estava ben feta per temps. La reunió de l'altre dia és un abans i un després. Confio que els acords que ens van portar fins a les tantes de la matinada faran que el nostre esport i la societat siguin molt millors”.

Alexia Putellas: "No hem demanat mai la destitució d'un entrenador"

Tot seguit, Alexia Putellas ha volgut explicar que la influència d'aquest grup de jugadores mai ha volgut superar barreres esportives. "No hem demanat mai la destitució d'un entrenador. Nosaltres vam traslladar inquietuds, conceptes en què el vestidor no se sentia còmode i sempre entenent que la nostra feina no és aquesta". Finalment, la capitana del Barça ha tancat la seva intervenció en aquesta curta roda de premsa detallant algunes claus del petó no consentit de Rubiales a Jenni Hermoso. "La RFEF no s'ha posicionat amb la nostra companya, fins i tot ha emès comunicats desprestigiant-la quan tothom veu què ha passat. Hi ha compromisos per crear protocols per a aquests casos", ha conclòs la migcampista de Mollet del Vallès.

D'altra banda, el discurs d'Irene Paredes, que ha respost a menys preguntes, també ha seguit la línia de la seva companya d'equip i selecció. "La reunió de l'altre dia va ser constructiva. Es va arribar a acords importants per avançar", ha explicat la defensa blaugrana, que ha finalitzat la seva intervenció enviant un missatge reivindicatiu: "L'única cosa que volem és jugar al futbol en unes condicions dignes i en les quals se'ns respecti. Fins ara ha estat impossible. Estem cansades. La llum al final del túnel encara no es veu. Això és molt llarg. Som conscients que tenim l'altaveu per poder-ho fer, tenim molta gent al darrere, companyes d'altres seleccions, d'altres esports. I dones que a les seves feines i a les seves vides estan passant per casos similars. Volem que sigui un punt d'inflexió on mirar-se i que puguin aixecar la veu i dir: 'A mi també m'ha passat'".