El jutge de l'Audiència Nacional ha citat a declarar com a investigats, el 10 d'octubre, l'exseleccionador femení de futbol, Jorge Vilda, i els directors de la selecció masculina, Albert Luque, i de màrqueting de la RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol), Rubén Rivera, en la causa que se segueix pel petó a la boca no consentit de Luis Rubiales a la jugadora Jennifer Hermoso a la final del Mundial, segons ha informat aquest dimecres el tribunal. Pel que fa a aquests dos últims, el magistrat Francisco de Jorge els ha canviat la condició: de testimonis a investigats. Tots tres són investigats pel delicte de coaccions a Hermoso i al seu entorn.

A més, el titular del Jutjat Central d'Instrucció Núm. 1 de l'Audiència Nacional, manté les citacions previstes per a aquest dijous com a testimonis de la cap de premsa de la selecció femenina, Patricia Pérez, i de l'exdirector d'integritat de la RFEF, Miguel Caba, que declararan a partir de les 10 del matí. 

Ordre d’allunyament

L’expresident de la RFEF, Luis Rubiales, va declarar davant el jutge com a investigat d’un delicte d’agressió sexual i un altre de coaccions el 15 de setembre passat. Rubiales, defensat per la penalista Olga Tubau, va negar davant el jutge que el seu petó a la jugadora de futbol Jennifer Hermoso no fos consentit, com ja ha defensat públicament les últimes setmanes. De la mateixa manera, també va negar haver coaccionat la futbolista, malgrat que ella i familiars van dir el contrari.

En acabar la declaració, la Fiscalia va demanar una ordre d'allunyament de 500 metres de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso i, finalment, el jutge va acordar que Rubiales no es pot acostar a la futbolista en un radi de 200 metres, ni tampoc comunicar-s'hi. En la resolució, el magistrat va rebutjar la petició de la Fiscalia d'imposar compareixences periòdiques davant el jutjat a Rubiales, així com la sol·licitud de l'advocada de la jugadora, Carla Vall, que exerceix l'acusació particular, d'embargar de manera preventiva els béns del querellat.

Aplaudir Rubiales

Jorge Vilda va ser destituït com a seleccionador femení i com a director esportiu el 5 de setembre passat arran del cas Rubiales. El president interí de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF)Pedro Rocha, va comunicar a Vilda la seva destitució en una reunió privada a la ciutat de futbol de Las Rozas. La continuïtat de l'entrenador de l'equip femení penjava d'un fil després d'haver aplaudit el discurs de l’expresident de la RFEF, Luis Rubiales, a l'Assemblea Extraordinària de la Federació, i no haver donat resposta a les demandes de les jugadores. Abans, Vilda va assegurar que Rubiales havia tingut un comportament "impropi", però, igual que aquest, es va resistir a dimitir del càrrec fins que no va ser destituir.