El portaveu del PSOE i alcalde de Valladolid, Óscar Puente, considera que el Govern hauria d'afrontar totes les despeses derivades de la convocatòria del referèndum, entre les quals destaca la compra de les urnes, i no el pressupost públic. 

Puente ha assegurat en una entrevista a Europa Press que hi hauria d'haver una responsabilitat patrimonial dels dirigents que s'hauria d'aplicar, no només a Catalunya, sinó també en relació a les "actuacions il·lícites" que es portin a terme a la resta de l'Estat. Tot i que el dirigent socialista no sap com s'han pagat les urnes del referèndum -fins i tot ironitza que s'hagi fet "una col·lecta"-, quan li han preguntat si els dirigents de la Generalitat n'haurien d'abonar el cost en cas d'haver-se pagat amb diner públic, ha assegurat que és "evident", ja que "la llei impedeix encarar aquesta despesa". 

Així mateix, el socialista ha atacat els dirigents de dretes quan ha dit que estan "molt revolucionaris", en referència al president del Govern, Carles Puigdemont, i també a la secretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy. "No es pot ser revolucionari a mitges, muntar un enrenou i que ho pagui un altre", ha afirmat. En aquesta mateixa línia, Puente es mostra a favor que el Tribunal de Comptes reclami a l'expresident de la Generalitat Artur Mas i a la resta de convocants de la consulta del 9-N les despeses fetes.

Quant a la independència, el membre del PSOE considera que "no és una solució". Diu que no sap què passarà l'1 d'octubre perquè el Govern està "jugant al gat i la rata" i que tampoc sap quina serà la resposta del Govern espanyol. En tot cas, assegura que, si finalment hi hagués referèndum, "no tindria cap validesa legal".