Si hi ha un llibre que hagi despertat la vocació política d'Andrea Levy, aquest és 'La casa de Bernarda Alba', de Federico García Lorca. Així ho assegura la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP en una entrevista a la web literària Zenda. L'obra del poeta granadí, explica la diputada popular, "no és gens polític en la forma, però sí en el fons".

"Hi ha aquesta situació d'asfíxia per les convencions, sobre la moral, i aquest crit ofegat, però crit de llibertat i transgredir la convenció", justifica Andrea Levy, que afegeix en aquest sentit que "potser sigui el llibre que m'ha fet reivindicativa i revolucionària". La parlamentària també explica que el primer llibre que recorda haver llegit és El petit príncep (en francès el va llegir) i que últimament llegeig molt assaig polític.

Sempre sense sortir del terreny de la literatura, Andrea Levy afirma que "no concebria polítics que no llegissin", i que "el polític ha de sortir de la seva bombolla i la lectura no és un mal canal, al contrari". També reivindica que la cultura "ha de ser raó d'Estat" i recorda que "les grans nacions l'han entès així".

En la mateixa conversa, la vicesecretària del PP es refereix a les paraules del poeta Gil de Biedma, que va dir que la història d'Espanya era, de totes les històries, la més trista. "Faríem bé d'administrar-nos més moral, més il·lusió. Reivindicaria, realment, la gran nació que som", respon. 

La resposta a la xarxa

El secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique, ha respost a aquestes declaracions en un to irònic, i ha assegurat a través del seu compte de Twitter que Oliver i Benji el van fer delanter centre. "I també es riuen quan ho explico", ha afegit. 

Des d'Izquierda Unida, també han valorat les declaracions de Levy, que han titllat de gracioses.