La lluita contra la proliferació dels narcopisos a Barcelona comptarà amb el reforç d’agents de la Policia Nacional. Aquesta és l’oferta que la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha fet a l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau; una oferta que la líder dels comuns no ha dubtat a acceptar. Aquests agents treballarien en coordinació amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. Farien una feina d’investigació perquè la qüestió dels narcopisos respon “a xarxes de narcotraficants que van més enllà del municipi”.

Aquest és un dels punts que s’han acordat en la reunió que han fet Cunillera i Colau, que en paraules de l’alcaldessa ha estat un primer pas per “recuperar la normalitat institucional”.

L'emergència de l'habitatge

Colau també ha posat damunt la taula la qüestió de l’habitatge que, segons ha dit, serà un dels temes cabdals de la reunió bilateral Estat-Generalitat de la setmana vinent. 

Segons l’alcaldessa, espera “amb impaciència” que s’impulsi la reforma de la llei d’arrendaments urbans, que ha de permetre allargar els contractes de lloguer i posar fre a les apujades abusives. També ha demanat la retirada del recurs a la llei d’emergència de l’habitatge perquè “és una vergonya que estigui paralitzada”.

La retirada del recurs que limita les VTC

La trobada entre les dues administracions ha coincidit amb la vaga de taxis de Barcelona arran dels recursos presentats pel govern espanyol contra el reglament metropolità aprovat la setmana passada, que limita les llicències de vehicles de lloguer amb conductor. Colau ha demanat a Cunillera que “trobi la manera” d’aixecar la suspensió cautelar decretada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya mentre no es resol la qüestió.

El Ministeri de Foment creu que el reglament aprovat per l’Autoritat del Transport Metropolità envaeix competències i basa el recurs en una sèrie d’informes jurídics. L’Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, considera que l'única cosa que ha fet és trobar la manera d’aplicar en l’àmbit municipal el què ja dictamina la legislació vigent: que hi ha d’haver un màxim d’una llicència de VTC per cada 30 de taxi.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat