Cap taxi ha circulat avui pels carrers de Barcelona; els únics, els que han participat en la multitudinària manifestació que ha aplegat centenars de taxistes, no només de la ciutat i la seva àrea metropolitana sinó també de Madrid, València, Navarra, Màlaga, Alacant... Fins a 150 vehicles procedents d'arreu de l'estat espanyol han arribat a la capital catalana per participar en una jornada que els mateixos organitzadors han qualificat "d'històrica". 

inici de la manifestació taxistes /G.R

Inici de la manifestació del taxi a Arc de Triomf /G.R

La vaga ha tingut un seguiment del 100% i no s'han decretat serveis mínims. "Volen que el taxi desapareixi, doncs avui el taxi ha desaparegut de Barcelona, així serà sinó ens deixen aplicar la llei", ha manifestat Tito Álvarez, el portaveu d'un dels sindicats convocants, el grup Élite. Un escenari, el de la ciutat sense taxis, que si res no canvia es repetirà demà. "Demà bloquejarem el port de mercaderies i si tot segueix igual no ens quedarà més remei que recórrer a la vaga indefinida", amenaça. Álvarez se sent satisfet pel seguiment però alhora trist: "És una desgràcia que haguem hagut d'arribar a aquest punt".

manifestacio taxistes barcelona vaga elite taxi - Carles Palacio

150 taxis d'arreu de l'estat espanyol han arribat a Barcelona/Carles Palacio

Molt abans de les 11 del matí, desenes de taxistes han arribat a l'Arc de Triomf on estava convocat l'inici de la manifestació. Allà han rebut fent un passadís els 150 taxis que han arribat des de diversos punts de l'estat espanyol per lluitar contra "els escarbats", que és com anomenen els vehicles de lloguer amb conductor, que acostumen a ser de color negre.

La concentració ha avançat a pas lent pels carrers de la ciutat fins arribar a les portes de la Delegació del govern espanyol a Catalunya, al carrer de Mallorca. Petards, pots de fum, animació, xiulets i taxis equipats amb aparells de música a tot drap han circulat durant dues hores per Barcelona i han tallat carrers com el d'Aragó i la Gran Via. Més que una manifestació semblava una festa amenitzada pel col·lectiu Plataforma Caracol Antipirata.

Taxistes de tot Espanya han volgut donar suport a les reivindicacions de Barcelona perquè tenen clar que, "si Barcelona cau, la resta de ciutats també". És el cas de Ràdio Tele Taxi Alacant. Una cinquantena de treballadors d'aquesta empresa s'ha desplaçat fins a la capital catalana perquè des de fa tres mesos han començat a patir "la intrusió" de Cabify. El Vladimir Macia denuncia que aquestes plataformes els "estan fent mal" perquè "capten clients a la via pública" sense tenir llicència per fer-ho. "Van començar a Madrid, després a Barcelona i València i ara també a Alacant. S'estan expandint i s'ha d'aturar", ha afirmat. 

Als volts de la una del migdia, la manifestació ha arribat a les portes de la delegació del govern, on amb crits de "guerra, guerra, guerra", "el taxi unido jamás será vencido" o "vamos a rebentarlo todo" s'han concentrat durant unes hores. 

Els taxistes protesten pel recurs que el Ministeri de Foment ha presentat contra el reglament aprovat per l'Autoritat Metropolitana del Transport (AMB), que limita el nombre de llicències dels vehicles de lloguer amb conductor, els VTC, les que fan servir plataformes com Uber o Cabify. La normativa només permet una llicència de VTC per cada 30 llicències de taxi. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès cautelarment el reglament.