La rutina i el poc temps que tenim durant l'any ens poden portar a descuidar l'alimentació i recórrer al menjar precuinat. A l'estiu, amb més temps, ens mentalitzem que hem de canviar la nostra dieta però els plans, la calor i menjar fora ens destarota els hàbits alimentaris. Però és saludable el menjar precuinat? Què ens pot passar si en consumim en grans quantitats?

"Les presses del dia a dia fan que les nostres prioritats canviïn, i sovint ens oblidem de cuidar-nos amb coses tan bàsiques i importants com l'alimentació", exposa la dietista, nutricionista i portaveu de CoDiNuCat, Paula Bernabeu i Martínez. "Si bé és cert que el menjar precuinat està cada vegada més estès, caldria tenir clar que no hauria de ser l'opció per al dia a dia".

pollastre precuinats pixabay

Cada vegada hi ha més varietat en el menjar precuinat amb etiqueta de sa, però què hi ha de cert en tot això? "Hem de saber que com més cuinat i preparat estigui un aliment, més pèrdua de nutrients tindrà i això, a la llarga, podria passar factura", subratlla l'experta. "A això li sumem que moltes vegades aquests plats ja preparats poden portar algun tipus de conservant, més sal –i això és un perill per als hipertensos– o pot ser que estiguin envasats al buit amb atmosferes modificades per allargar-ne la durabilitat", recalca.

Però aquests no són els únics perills del menjar precuinat. "També cal vigilar els dies que fa que aquests plats estan preparats, sobretot ara a l'estiu les toxiinfeccions alimentàries són habituals –amb la calor, els microorganismes creixen més fàcilment–: aliments que, per exemple, portin ou poden ser susceptibles a contaminar-se per salmonel·la. Que la mandra o la falta de temps no ens facin perdre els bons hàbits!".  

espinacs

D'aquesta manera, Bernabeu recorda que preparar una amanida completa en una carmanyola per dinar a la feina o fer verdures al vapor per un parell de sopars, poden ser una bona alternativa per estalviar-nos temps. Un altre consell que aporta l'experta és el de planificar per avançat el menú de la setmana. Aquest fet, exposa, ens ajuda al fet que no ens falti de res i ens evitarà comprar menjar precuinat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat