El papa Francesc assegura en una entrevista al programa Salvados que "el Vaticà no se salva dels límits i dels pecats i les vergonyes d'altres societats". En un avançament de l'entrevista publicada a La Vanguardia, el pontífex recomana a totes les víctimes d'abusos acudir a la policia i admet que algunes persones hagin pogut quedar "insatisfetes" amb la primera cimera sobre l'escàndol.

Amb tot, diu que "iniciar processos és la manera per fer que sigui irreversible la cura". Preguntat per les víctimes de la Guerra Civil que segueixen en cunetes arreu d'Espanya, el papa Francesc diu que "una societat no pot somriure al futur tenint els seus morts amagats".

En aquest sentit, explica que al seu país, l'Argentina, sempre ha defensat "el dret a la veritat sobre el que va passar" i el dret "a una sepultura digna, a trobar els cadàvers". "Els morts són per ser enterrats, són per ser individualment als cementiris, no per ser amagats. No tindràs mai pau amb un mort amagat. Mai", explica. 

El papa Francesc també respon a 'Salvados' sobre la crisi de refugiats i el bloqueig del vaixell de rescat català Pro Activa Open Arms al port de Barcelona. "Em consta que les autoritats de Barcelona estan disposades a rebre, a acompanyar, promoure i integrar. Ho he parlat amb ells. I el cas de l'Open Arms em sembla una injustícia molt gran", assegura. 

A l'entrevista, el pontífex es mostra contrari a la interrupció de l'embaràs, fins i tot en cas de situacions extremes com les d'una violació. "Sé que no és lícit eliminar una vida per resoldre un problema", diu.