Uns 80 pagesos i ramaders catalans afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre del mes de juny passat han participat aquest dimecres en una marxa lenta des de Torrefarrera (Segrià) fins a Barcelona per reclamar ajudes per fer front als danys del foc en les seves explotacions.

A bord d'una quarantena de vehicles, entre ells alguns tractors, els pagesos han sortit sobre les 09.00 hores de Torrefarrera i han recorregut en marxa lenta per l'autovia A-2 els 140 quilòmetres que separen aquest municipi del centre de Barcelona. 

manifestació pagesos incendi - acn

Els damnificats per aquest incendi, que va afectar principalment a la comarca tarragoní de la Ribera d'Ebre, però també del Segrià i els Garrigues, veuen insuficients les mesures de suport aprovades per les administracions i reclamen ajudes directes per fer front als danys soferts en les seves finques.

Els pagesos han finalitzat la seva protesta en la Gran Via de Barcelona, davant la seu del departament d'Agricultura, on han demanat reunir-se amb la consellera Teresa Jordà. Ni la consellera ni cap director general els ha rebut i és per aquest motiu que els manifestants han anunciat un nou tall a la carretera C-12 a l'alçada de Flix per al proper diumenge com a protesta.

manifestació pagesos incendi - acn

Per acabar la concentració i en senyal d’indignació alguns dels agricultors han col·locat una olivera davant de la porta del departament. A més, durant la marxa també s’han sentit proclames demanant la dimissió de la consellera.