El vaixell Open Arms ha rescatat aquest dissabte un centenar de persones que viatjaven en una pastera a la deriva en aigües internacionals del mar Mediterrani, sense armilla salvavides. 

En un tuit, l'ONG ha informat que ja ha "finalitzat segon rescat de la missió 79 d'Open Arms". "Les 96 persones, localitzades a la deriva en una precària barcassa de fusta en alta mar Mediterrània, estan ja fora de perill en coberta ateses pel nostre equip mèdic", ha afegit.

Hores abans, el fundador d'Open Arms ONG, Òscar Camps, ja havia anunciat que ha estat "localitzada per l'Open Arms una segona pastera a la deriva en aigües internacionals, amb unes 97 persones a bord, sense armilles salvavides, s'inicia operació de rescat".

El rescat de 160 persones la Nit de Cap d'Any

El passat dijous 31 de desembre, el vaixell va rescatar a més de 160 persones d'una altra pastera, també en aigües internacionals, amb la intenció d'arribar a Europa, segons va informar l'organització a les xarxes socials.

"Socorregudes prop de 160 persones que viatjaven en una embarcació de fusta a la deriva. No hi ha Nadal o Any Nou quan es fuig de la violència, que sigui un començament també per a ells," va escriure l'organització a les xarxes socials.

Moments abans, Òscar Camps havia escrit: "L'Open Arms està rescatant en aquests moments més de 150 persones a la deriva en aigües internacionals a moltes milles d'enlloc. Per a totes elles serà un Feliç Any Nou. Adeu 2020".

El vaixell Open Arms havia salpat el 23 de desembre des del port de Barcelona cap a la Mediterrània central per continuar salvant vides i complir la seva missió número 79.

L'ONG catalana va explicar llavors que anava a ser al mar l'única embarcació d'una entitat humanitària que no estava bloquejada en aquells moments, per la qual cosa romandria en aigües internacionals per rescatar les persones vulnerables que necessitessin ajuda a la Mediterrània.

 

Imatge principal, Open Arms rescata a un centenar de persones / Europa Press