El vaixell de l'ONG Open Arms ha rescatat avui uns 160 migrants que navegaven a la Mediterrània central amb la intenció d'arribar a Europa, va informar l'organització a les xarxes socials.

"Socorregudes prop de 160 persones que viatjaven en una embarcació de fusta a la deriva. No hi ha Nadal o Any Nou quan es fuig de la violència, que sigui un començament també per a ells," va escriure l'organització a les xarxes socials.

Moments abans el fundador d'Open Arms, Òscar Camps, havia escrit: "L'Open Arms està rescatant en aquests moments més de 150 persones a la deriva en aigües internacionals a moltes milles d'enlloc. Per a totes elles serà un Feliç Any Nou. Adeu 2020".

El vaixell Open Arms, de l'ONG homònima, va salpar el 23 de desembre des del port de Barcelona cap a la Mediterrània central per continuar salvant vides i complir la seva missió número 79.

L'ONG catalana va explicar llavors que anava a ser al mar l'única embarcació d'una entitat humanitària que no estava bloquejada en aquells moments, per la qual cosa romandria en aigües internacionals per rescatar les persones vulnerables que necessitessin ajuda a la Mediterrània.