La onada de calor persisteix i tot i que ja portem uns quants dies d'altes temperatures difícils d'aguantar, el pic de calor encara no ha arribat. Les temperatures més altes es registraran aquest dissabte quan es tornarà a assolir la barrera dels 40 ºC a l'interior i temperatures de fins a 35 ºC a la costa. 

Pel que fa a aquest divendres, la situació de perill de calor s'estén també cap a certs punts del Pirineu.

El dia s'ha aixecat amb temperatures molt altes des de primera hora del matí: 28º a Barcelona, 19º a Girona, 24º a Tarragona i 21º a Lleida.  

Tal i com registra aquest mapa del Servei Meteorològic de Catalunya, la temperatura mínima d'aquest divendres fins i tot ha estat més alta que la mínima de dijous: 

Aquest divendres s'intensifica la calor i l'augment de temperatures es nota especialment al Prepirineu. No obstant, es preveu que les temperatures més altes s’assoleixin a les comarques de l’Alt Empordà, la franja de Ponent i a les Terres de l’Ebre. L’episodi podria allargar-se a mitjans de la setmana vinent.

Alerta de Protecció Civil 

La Direcció General de Protecció Civil va activar l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Les previsions indicaven que l'onada de calor afectaria de manera generalitzada el territori a partir de dijous i fins a mitjans de la propera setmana.