El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha decidit apartar de les seves funcions el sacerdot de l’Hospitalet de Llobregat, Custodi Ballester, i li ha concedit un “permís d’absència” perquè es prengui “un any sabàtic”.

Ballester, rector de la parròquia de la Immaculada Concepció de l’Hospitalet, ha estat objecte de nombroses crítiques en els últims mesos per les seves declaracions homòfobes, després d’afirmar en una missa que l’homosexualitat és “un pecat gravíssim”.

Amb tot, aquesta no ha estat l'única polèmica que ha protagonitzat Ballester: l’any passat ja va ser objecte de denúncia per dedicar una missa a la División Azul i omplir l’església de simbologia feixista.

Arran d’aquest acte, l’arquebisbat de Barcelona va anunciar a finals de 2016 que prendria mesures contra el capellà Ballester. Tot i això, va continuar al capdavant de la parròquia i al juny va tornar a crear polèmica amb una missa homòfoba.

Per altra banda, la Generalitat li va obrir un expedient sancionador per les seves manifestacions i les va remetre a la Fiscalia de Delictes d’Odi per si constituïen un delicte.