La xarxa de missatgeria preferida per a molts usuaris catalans introdueix importants canvis. Des de feia temps que WhatsApp treballava en la possibilitat d'editar missatges. Finalment, entre molta expectació, Meta ha anunciat oficialment que ja està disponible la funció d'editar missatges. Tanmateix, té alguns matisos

No podrem editar qualsevol missatge en qualsevol moment. Podrem editar els nostres missatges i només 15 minuts després d'haver-los enviat. En aquest temps es podrà canviar el text sense que es registri què hi deia abans. Tot i això, l'aplicació deixarà clar que el text ha estat editat. D'aquesta manera es vol advertir dels canvis, però a diferència de Twitter Blue no podrem consultar què hi deia abans. A més a més, són pocs els minuts que es donen a l'usuari per fer canvis, ja que és una eina que la companyia vol que s'utilitzi per polir la forma dels missatges, no pas per tergiversar-ne el contingut. 

Més novetats de WhatsApp

WhatsApp ha introduït alguns canvis que els seus usuaris demanaven de feia temps. Per exemple, la possibilitat d'enviar-se missatges a un mateix. "Message Yourself" és la funcionalitat que permet obrir un xat privat entre tu i tu. L'usuari podrà enviar-se notes, fotos, àudios o les novetats i els recordatoris que necessiti per al dia a dia. La nova i "pràctica" funció estarà disponible per als sistemes operatius d'iPhone i d'Android, i arribarà a tots els usuaris de WhatsApp en les properes setmanes, informa la xarxa de missatgeria.

Per a la seva activació, els interessats hauran d'obrir el seu WhatsApp i crear un nou xat; en aquell moment veurà el seu propi contacte al principi del llistat. Haurà de fer clic en el seu nom i la funcionalitat ja estarà a punt per enviar un missatge. Aquesta és una manera ràpida i senzilla de fer un seguiment de les pròpies tasques, les despeses o la llista de la compra, posa WhatsApp com a exemples. Fins ara, perquè un usuari s'enviés missatges a si mateix, l'opció de molts era crear un xat amb algun contacte i després fer-lo fora.

Multa sobre Meta

Per altra banda, la multinacional nord-americana Meta Platforms, propietària de Facebook, Instagram i WhatsApp, ha estat sancionada amb una multa de 1.200 milions d'euros per la Comissió de Protecció de Dades d'Irlanda (DPC) en relació amb la transferència de dades personals dels usuaris des de la Unió Europea als Estats Units.

La sanció, la més elevada imposada fins ara per vulnerar les regles de privadesa de la UE, superant la multa de 746 milions a Amazon per les autoritats de Luxemburg, exigeix ​​també que Meta Ireland suspengui qualsevol transferència futura de dades personals als EUA dins del període de cinc mesos a partir de la data de notificació de la decisió del DPC.