El retorn a la "nova normalitat" per a les escoles precisa 7 milions d'euros i uns 175.000 docents més. Aquests són els càlculs de la federació d'ensenyament de Comissions Obreres (CCOO) per garantir les mesures sanitàries contra la pandèmia del coronavirus​, com per exemple, reduir a 15 el número d'alumnes per classe.

Gran part de la inversió, uns 5.000 milions, han explicat que es destinaran, precisament, a la contractació dels docents, que serà un 33% més dels que treballen normalment en totes les etapes educatives.

El sindicat considera la contractació d'aquests professionals "necessària" davant la possibilitat que s'hagin de desdoblar grups i s'hagi de compatibilitzar amb la docència online. 

CCOO ha presentat aquest dijous l'informe Desescalada i mesures educatives en una roda de premsa telemàtica i han detallat que calculen que la inversió "extraordinària" pel curs vinent podria fregar els 7.385 milions d'euros.

Malgrat la xifra, des del sindicat han posat èmfasi que "és un càlcul conservador" i que el cost es considera "assumible". El responsable d'ensenyament de CCOO, Francisco García, ha emfatitzat que "continua sent menys que els 9.000 milions que s'han retallat en educació els últims anys".

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram