Els plans de Netflix per bloquejar els comptes compartits no ha estat ben rebut pels usuaris. Les estrictes condicions que la plataforma plantejava imposar per evitar que els usuaris compartissin els seus comptes van ser anunciades a través de la seva pàgina web, on es va publicar una llista de les noves condicions d'ús dels comptes. Tanmateix, unes 24 hores després aquestes condicions han desaparegut de la web de Netflix i n'hi han aparegut de menys restrictives. 

Queda enterrada la mesura que pretenia obligar els usuaris a connectar-se un cop al mes al wifi principal del compte de Netflix, ja que la plataforma volia verificar que els dispositius que utilitzaven el compte compartien una única IP. Fins i tot es va arribar a assegurar en aquesta llista que els comptes podrien ser bloquejats de no complir amb els nous paràmetres. Per evitar aquest bloqueig, s'oferia la possibilitat de crear un "membre extra" al compte principal amb un import afegit. Tot això, però, ha desaparegut de la pàgina de Netflix.

La plataforma ha canviat aquest text per un altre que en què els bloquejos i les IPs no es mencionen. En canvi, es mencionen mesures com l'ús de codis de verificació cada pocs dies en els dispositius que utilitzin el compte per limitar l'ús compartit. Una pràctica que altres plataformes fan servir, però no amb l'assiduïtat amb què ho estaria planejant Netflix. Tot plegat és una versió suavitzada de les restriccions que el passat dimecres van aixecar polseguera.

Per què han canviat la web?

"Durant un breu temps, dimarts, un article del centre d'ajuda que conté informació que només és aplicable a Xile, Costa Rica i el Perú, es va publicar a altres països. Des de llavors l'hem actualitzat", ha justificat el portaveu de Netflix, Kumiko Hidaka, al mitjà The Verge. Així doncs, ha estat un error, a mitges, ja que Netflix està fent servir aquests països llatinoamericans com a camp de proves en l'ús de comptes compartits. Proves que pretén exportar a tot el món. 

És a dir, les mesures que van inquietar a usuaris d'arreu del món, ja estaven destinades només als subscriptors d'aquests països. Tot plegat ha quedat banyat de confusió, especialment, per les poques i críptiques declaracions que ha fet la companyia les darreres hores. Tanmateix, l'empresa ja va anunciar que té intenció d'ampliar les restriccions a la resta del món. De manera que l'error ha estat simplement publicar aquestes mesures en altres països, però no vol dir que la croada contra els comptes compartits que ha començat Netflix hagi acabat per sempre, només és un descans