A finals de 2022, Netflix va confirmar que té intenció de "monetitzar els comptes compartits", per la qual cosa entrarien en funcionament mecanismes per evitar que persones que no viuen a la mateixa residència puguin compartir la contrasenya. En la carta als inversors sobre els resultats de l'últim trimestre del 2022, Netflix ha assegurat que en el primer trimestre de 2023, és a dir, abans de l'abril, començarà a treballar per acabar amb els comptes compartits gratuïts. No implementarà noves mesures alhora a tot el món, de manera que no hi ha una data clara sobre quan començaran aquestes restriccions a Espanya. El que sí que ha revelat Netflix és la manera com bloquejarà els comptes compartits.

Netflix xifra en més de 100 milions les llars que fan servir el servei de manera gratuïta a través del compte principal d'una altra llar. "L'extensió dels comptes compartits minva la nostra capacitat a llarg termini per millorar i invertir a Netflix, i també de construir el negoci", lamenta l'empresa, i per aquest motiu llançarà "la compartició de pagament" aviat. Malgrat que la plataforma és conscient que la mesura pot suposar cancel·lacions i una disminució en el creixement dels membres a curt termini, esperen que a llarg termini suposi una millora en els ingressos mitjançant la creació de nous comptes individuals o de la incorporació a comptes existents a través de la modalitat de "membre extra". 

Veure Netflix un cop al mes a cada dispositiu

Netflix fa servir l'adreça IP, l'identificador (ID) de cada dispositiu o l'activitat dels dispositius a l'aplicació per saber quina és la llar principal del compte. Malgrat que els termes d'ús de la plataforma avisen que els comptes només es poden fer servir en una llar, a la pràctica és possible fer-ho en múltiples cases. La pàgina de Netflix alerta que és possible que quan es fa servir un compte extern de manera recurrent, l'aplicació demani de verificar el dispositiu abans de permetre l'accés al contingut. Aquesta és la situació a la majoria de països del món, però al Perú, Xile o Costa Rica, que han estat els primers llocs en què s'han bloquejat els comptes compartits gratuïts, la cosa canvia. 

En aquests països s'afegeix un requisit. Per tal de demostrar que els dispositius estan associats amb la ubicació principal, aquests s'han de connectar a la xarxa Wi-Fi principal, obrir l'aplicació de Netflix i veure algun dels continguts almenys una vegada cada 31 dies. En aquests països, a més, s'alerta que els dispositius que no compleixin aquests paràmetres poden ser blocats. Per evitar aquest bloqueig, s'ofereix la possibilitat de crear un "membre extra" al compte principal amb un import afegit que anirà a càrrec del titular. Això, però, només és possible amb les modalitats estàndard i prèmium, i no amb la bàsica. 

Previsiblement, aviat aquestes seran les normes d'aplicació a tots els països. Unes mesures que han aixecat polseguera a les xarxes, on els usuaris han criticat que el fet d'haver de mirar contingut un cop al mes en tots els dispositius és una tasca feixuga i obligada, quan veure Netflix hauria de ser una activitat d'oci.