La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha retirat la tutela als pares del nadó ingressat per una pallissa al Vall d'Hebron. En un comunicat, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies explica que s'han posat en marxa les "mesures de protecció necessàries" i s'ha obert un "expedient de desemparament" per assumir la tutela del petit.

Segons el document, la Generalitat també està analitzant l’actuació dels serveis socials municipals, per comprovar que es va actuar seguint el protocol i les directrius establertes. La conselleria s’ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l’infant.

L'infant ―que es troba estable― fa cinc dies que està hospitalitzat a la unitat de cures intensives del centre per una pallissa del seu pare. El nadó té un hematoma al cap, un braç fracturat i també cinc costelles trencades amb call, fet que indica que ha estat objecte de maltractaments anteriors. El pare de la criatura de dos mesos va confessar haver maltractat el seu fill en ser pressionat per l'equip mèdic del centre hospitalari.

El Departament de Salut, a través de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert un expedient per tal d’investigar l’assistència prèvia que ha rebut el nen a diferents centres en les darreres setmanes.