La menor que va matar la seva mare a Banyoles ha confessat el crim. Una discussió ocorreguda la nit anterior als fets hauria estat el detonant que va portar la noia de 17 anys a apunyalar múltiples vegades la seva progenitora. Amb l'autoria de l'homicidi resolta, els esforços dels Mossos d'Esquadra i de la Fiscalia de Menors es concentren en determinar la naturalesa de la desaparició de la menor

Els indicis amb els quals treballa la policia apunten que els moviments de la filla de la víctima durant les últimes hores abans de la detenció responen a una estratègia per despistar. A la nota manuscrita trobada als peus del llit on es va descobrir el cadàver de la mare, la menor anunciava que se suïcidaria i indicava dos possibles llocs: el Mas Clarà o Sant Martirià. La nit de dimecres els Mossos d'Esquadra la van buscar en aquests dos paratges de l'entorn de Banyoles, però no la van localitzar. 

En paral·lel, els Mossos de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Girona van reconstruir les últimes hores de l'aleshores desapareguda i van descobrir, per exemple, que va anar a la penúltima classe del dia a l'institut. Allà, va dir a algunes amistats que havia discutit amb la seva mare i que marxaria. A més, va anar a una perruqueria per tenyir-se els cabells de color negre. Els investigadors sospiten que tot plegat ―tant la nota com el tint― eren maniobres per despistar i evitar que la descobrissin.

Acte de rebel·lió

La defensa, en canvi, exposa que va decidir canviar-se el color del cabell per "rebel·lar-se" contra la seva mare. "Ella sempre li deia que guapa estava de rossa i, com que ella creia que la tornaria a veure, li volia demostrar que ara manava ella", ha explicat Josep Costa, l'advocat de la menor. Segons el lletrat, la noia està "enfonsada" perquè no tenia intenció de matar la seva mare, només volia "escarmentar-la". "Ella no sabia que l'havia matat, se'n va assabentar que la policia la va detenir a Platja d'Aro", ha assegurat.

La versió de la menor argumenta que mare i filla van tenir una discussió molt forta la nit del dimecres. L'endemà, l’assassina confessa va anar a l'habitació de la dona i "sense mirar" la va apunyalar amb la intenció de fer-li una "petita ferida". Segons el lletrat, la noia ha explicat que tenia una relació conflictiva amb la seva mare. "Per moltes coses, pel seu estat psicològic i per un cúmul de circumstàncies, sobretot arran de la separació dels seus pares fa dos o tres anys", ha concretat Costa.

Casualitats

Pel que fa al trajecte fins a Platja d'Aro (Baix Empordà), on la seva família té un apartament, la defensa sosté que això tampoc estava planejat, sinó que casualment va trobar les claus del pis i va decidir anar-hi per evitar "una reprimenda" de la seva mare. 

Els Mossos van muntar un dispositiu de vigilància al voltant de l'apartament i van constatar que la noia hi era des de, almenys, dimecres a la tarda perquè havia anat a comprar a comerços propers. Dijous van muntar un dispositiu de vigilància que va permetre localitzar la menor en una botiga de roba.