El conductor del patinet elèctric que va atropellar mortalment una anciana a Esplugues de Llobregat nega que estigués manipulant el mòbil quan es va produir l'accident. En declaracions a Antena 3 Noticias i tal com ja havia avançat El Nacional el passat dijous, el jove ha explicat que es va despistar en apartar la mirada de la via per consultar la ruta al Google Maps al telèfon que duia l'altre ocupant del vehicle.

"Quan vaig aixecar el cap, la tenia davant. No vam xocar de ple, la vaig esquivar i vaig intentar agafar-la", assegura el noi de 19 anys, que no va apartar "les mans del volant" en cap moment. Després del xoc, el conductor va anar a socórrer la víctima i es va quedar amb ella fins que va arribar l'ambulància per traslladar-la a l'hospital. "La vaig veure incòmoda i vaig començar a parlar-l'hi. Ella em deia que estava bé", senyala el noi, que va col·locar a l'anciana la seva motxilla a mode de coixí.

El jove ha assegurat que anava a poca velocitat, tal com també havia confirmat un testimoni presencial de l'accident. "Anava a uns set quilòmetres per hora perquè era conscient que anava per la rambla", ha dit el conductor. Malgrat que en el moment del xoc el patinet no circulava gaire ràpid, veïns de la zona han manifestat que els dos nois implicats sí que havien creuat la rambla del Carme on es va produir la col·lisió a gran velocitat en altres ocasions.

La fiscalia i el jutge encarregat del cas investiguen el conductor del vehicle per un delicte d'homicidi imprudent. Els fets es van produir durant la segona setmana del passat agost, quan la víctima -una anciana de 92 anys- passejava com de costum per la rambla del Carme, una gran avinguda propera al domicili de la dona. Aquesta veïna era vídua i viva sola. "A pesar de l'edat es conservava prou bé. No volia ningú a casa seva per ajudar-la", recorda en Pedro, un amic de la família.