La causa de la mort d'una anciana atropellada per un patinet elèctric a Esplugues de Llobregat va ser una distracció. Segons un testimoni visual dels fets, que es van produir durant la segona setmana del passat agost, el vehicle circulava bastant per sota dels 30 quilòmetres per hora i un moment de descuit del conductor va fer que no pogués evitar xocar amb la víctima, que va caure colpejant el cap amb el terra.

En Juan -que prefereix no donar el seu nom real- es trobava a escassos metres del lloc on es va produir l'atropellament. Com fa habitualment, l'home s'havia reunit amb un grup d'amics en un dels bancs de la rambla del Carme per petar la xerrada. Pels volts del migdia, en Juan va veure com passaven dos joves -un de 19 anys i l'altre també major d'edat- sobre un patinet elèctric a gairebé ni a un metre del banc. Un dels nois anava assegut vora el manillar i l'altre conduïa el vehicle de peu darrera del seu company.

"Anaven pràcticament aturats i miraven alguna cosa al mòbil", explica aquest veí de la zona. Els joves també vivien pels voltants i era habitual veure'ls en patinet baixant a tota velocitat per la rambla del Carme.

Atropellament patinet electric Esplugues ancians Anton Rosa

Uns dos bancs més avall, a l'alçada del número 37, la víctima passejava com de costum. "Sempre la veies d'aquí cap allà amb el seu caminador", senyala en Pedro, un amic i veí de la mateixa escala que la dona. L'anciana de 92 anys era vídua i viva sola en un dels carrers propers a la rambla del Carme. "A pesar de l'edat es conservava prou bé. No volia ningú a casa seva per ajudar-la", recorda en Pedro dibuixant un somriure.

Aquell dia, com tants altres, la dona havia decidit sortir a donar una volta sense el seu caminador. Caminava rambla avall quan el conductor del patinet es va distreure, apartant la mirada de la via. "El noi va girar la cara només un moment i abans d'adonar-se ja havia xocat", senyala en Juan. El jove va reaccionar ràpid i va intentar agafar a l'anciana mentre queia, sense èxit. 

La víctima es va donar un fort cop al cap però no va sagnar en cap moment. Segons ha avançat El País i confirmen varis coneguts, la dona prenia pastilles de Sintrom, un medicament anticoagulant. "El noi es va mantenir tota l'estona amb l'anciana. No la va deixar anar fins que va venir l'ambulància", explica en Juan.