L'actor William Hurt ha mort als 71 anys, segons han informat els seus familiars en un breu i concís comunicat recollit per diversos mitjans estatunidencs. Va guanyar l'Òscar per "Kiss of the spider woman" ("El petó de la dona aranya", 1985), va protagonitzar pel·lícules com "Body Heat" ("Foc en el cos", 1981) o "Children of a Lesser God" ("Fills d'un deu menor", 1986). El seu paper de debut al cinema va ser en 1980, interpretant a un científic en el thriller de ciència-ficció “Altered States”, pel qual va rebre una nominació al Globus d'Or a la Nova Estrella de l'Any. A partir d'aquí, va interpretar un paper memorable com l'advocat seduït per Kathleen Turner en “Foc en el cos” (1981) o com Arkady Renko en “Gorky Park”.

Hurt va ser nominat diverses vegades a l'Oscar, per títols com el thriller policial “Una història de violència” (2005) de David Cronenberg. També destaca per la seva participació en títols com a “La intel·ligència artificial”, “El bon pastor”, “Al caient de la notícia”, “Mr. Brooks” o “Robin Hood”. "Amb gran tristesa, la família Hurt lamenta la defunció de William Hurt, estimat pare i actor guanyador de l'Oscar, el 13 de març de 2022, una setmana abans de complir 72 anys. Va morir en pau, entre familiars, per causes naturals. La família sol·licita privacitat en aquest moment", ha escrit el seu fill.

Després d'altres interpretacions en pel·lícules de gran pressupost, és amb El doctor, de 1991, que Hurt va iniciar una etapa en la qual es va dedicar a films més exigents des de l'actoral i menys vists pel gran públic. Per això els crítics van veure en aquests anys un cert ocàs d'Hurt com a estrella de cinema, si bé reconeixien el seu prestigi com a actor. No obstant això, era el mateix Hurt qui es definia a si mateix com a actor de caràcter, sense importar-li la condició d'estrella. Més endavant va seguir la mateixa trajectòria, triant papers que signifiquessin un repte per a la seva capacitat interpretativa. Hurt també ha anat actuant regularment en pel·lícules i minisèries de televisió. En 1993 se li va oferir el paper del Dr. Grant en Parc Juràsic, pel·lícula que va dirigir Steven Spielberg. Hurt va rebutjar el treball sense haver llegit el guió i el seu lloc va ser ocupat per Sam Neill. Per a 1998 sí que va acceptar posar-se en la pell del professor John Robinson en el blockbuster Perduts en l'espai. Divuit anys després de la seva tercera candidatura a l'Óscar, de nou va ser nominat pel seu breu, però intensa aparició en Una història de violència (2005), de David Cronenberg, en la qual dona vida a un cap de la màfia de Boston.

El petó de la dona aranya

El petó de la dona aranya és una pel·lícula brasilera-estatunidenca independent dramàtica de 1985 dirigida pel cineasta brasiler d'origen argentí Héctor Babenco, i adaptada per Leonard Schrader de la novel·la homònima de l'escriptor argentí Manuel Puig. La pel·lícula va comptar amb William Hurt, Raúl Juliá i Sonia Braga com a actors principals. Es basa principalment en dos presos dins d'una cel·la d'una penitencieria del Brasil; un homosexual que desitja ser dona i un jove que rep una pena per qüestions polítiques.

La pel·lícula es va estrenar en el Festival de Cinema de Cannes de 1985, on Hurt va guanyar el premi al Millor Actor i Babenco va ser nominat a la Palma d'Or, i es va estrenar als Estats Units el 26 de juliol de 1985​. Va rebre elogis generalitzats de la crítica; Hurt va guanyar el Premi Oscar i el Premi BAFTA al Millor Actor, i la pel·lícula va rebre altres tres nominacions a l'Oscar, inclosa la de Millor Pel·lícula. El novembre de 2015, la pel·lícula va entrar en la llista de l'Associació Brasilera de Cinema (Abraccine) de les 100 millors pel·lícules brasileres tires al país, ocupant el lloc 61 respectivament.