El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha anunciat una "repesca" per a aquells joves que han tingut problemes tècnics en la sol·licitud del Bo Cultural Jove, el termini del qual acabarà el dissabte 15 d'octubre. "Emplaço el dilluns vinent per donar la solució, perquè som conscients que hi ha hagut algunes dificultats en demanar com a mecanisme d'identificació la identitat digital. Li hem fet una volta i hem trobat una bona solució perquè hi hagi una repesca", ha dit el ministre socialista. Tot i que el venciment sigui el dissabte vinent, els beneficiaris de l'ajuda cultural, això sí, tindran un any per gaudir d'aquests diners des del moment en què els assignin la prestació.

Els joves nascuts el 2004 han disposat de tres mesos per sol·licitar aquest Bo Cultural. Una mesura impulsada pel govern espanyol que consisteix en una targeta moneder amb 400 euros disponibles per gastar en productes i activitats culturals, sigui llibres, premsa digital o entrades per al teatre o el cinema. Segons les últimes xifres oficials del ministeri, del dia 21 de setembre passat, dels 500.000 joves de 18 anys que es poden acollir a aquesta subvenció, en són 270.000 els que l'han sol·licitada. Això, però, no vol dir que hagin rebut la quantia de 400 euros. "Donarem les xifres al final del procediment, perquè ara la nostra màxima preocupació és que tots els joves que hagin iniciat el procés de sol·licitud puguin acabar-lo", ha subratllat Iceta que no ha volgut actualitzar les dades

Dificultats tècniques

Són molts els sol·licitants d'aquest moneder cultural que s'han trobat amb impediments tècnics a l'hora de demanar el Bo Cultural Jove o registrar-se a la web habilitada per fer la gestió, per a la qual cosa és necessària tenir un certificat o una clau digital. Molts usuaris s'han queixat a les xarxes socials de les dificultats amb què s'han trobat en el moment de fer tràmits relacionats amb l'administració. "El mecanisme no és senzill, és veritat, perquè es tracta d'una subvenció personalitzada que va a les persones que ho han de sol·licitar, que s'han d'identificar i que s'utilitzarà a molts llocs. Hi ha hagut moments de col·lapse per allaus, però preferim que hi hagi allaus en lloc de sequeres", va remarcar el titular de Cultura fa dues setmanes.

L'exlíder del PSC ha al·ludit al projecte de pressupostos presentat aquest dijous passat, respecte a la cultura, assegurant que està "content" per un creixement. En el cas del fons de protecció de la cinematografia, pujarà de 70 milions d'euros i 107 milions d'euros, fet que suposa "una aposta pel cinema". Precisament en la setmana en la qual ha tornat la Fiesta del Cine, Iceta ha fet una crida a la ciutadania perquè vagi a les sales de cinema. "De vegades sembla que des de fora d'Espanya veuen amb més admiració el cinema que es fa aquí que nosaltres mateixos. Hauríem donat tanta importància a Alcarràs sense l'Os d'Or de Berlín?", ha qüestionat el ministre.