El Bo Cultural Jove 2022 del Ministeri de Cultura ja està en marxa. Des d'aquest dilluns, i fins al 15 d'octubre, tots els joves que compleixin 18 anys el 2022 podran donar-se d'alta al Bo Cultural Jove, una targeta moneder amb 400 euros disponibles per gastar en productes i activitats culturals, ja sigui llibres, premsa digital o entrades per al teatre o el cinema.

La gestió del Bo Cultural Jove de 400 euros es realitza a través d'un web i una app específics, on es presenten les sol·licituds. Una vegada concedida l'ajuda, el sol·licitant rebrà una targeta prepagament virtual per al seu ús a través del dispositiu mòbil. També estaran disponibles en format físic per a qui el requereixi. La targeta serà identificada amb un número i la identitat del beneficiari o beneficiària. Els 400 euros es podran utilitzar durant els 12 mesos següents a la seva concessió.

Qui pot aconseguir el Bo Cultural Jove?

Per aconseguir aquesta targeta moneder, física o virtual, que distribuirà Correus, cal complir uns requisits, com el d'assolir la majoria d'edat al llarg de 2022 i sol·licitar el bo abans d'aquell termini, malgrat que no hagin complert encara els 18 anys el 15 d'octubre. Del bo només es podrà gaudir durant els 365 dies que l'usuari té 18 anys.

De què pots gaudir amb el Bo Jove Cultural?

Amb la targeta moneder del Bo Cultural Jove, disponible amb 400 euros, els beneficiaris podran gaudir d'experiències i productes culturals amb la següent distribució:

  • 100 euros per a productes físics: llibres, revistes, premsa, o altres publicacions periòdiques; videojocs, partitures, discos, CD, DVD o Blu-ray.
  • 100 per a productes digitals: subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura, o audiovisuals, compra d'audiollibres, compra de llibres digitals (e-books), subscripció per a descàrrega d'arxius multimèdia (podcasts), subscripcions a videojocs en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques.
  • 200 euros per a entrades en espectacles d'arts escèniques (teatre, òpera, cinema, dansa) i museus. El saldo no podrà fer-se servir en sectors com a gastronomia, tauromaquía, moda o ceràmica.

Com pots aconseguir el Bo Jove Cultural?

  • Abans d'iniciar la sol·licitud del bo cal donar-se d'alta al certificat digital https://www.sede.fnmt.gob.es/certificados o utilitzar el sistema d'autentificació cl@ve.
  • Una vegada obtinguda la identificació digital, es pot accedir al web del Bo Cultural Jove i triar els productes que es volen consumir al llarg d'un any (des de la data d'alta), perquè del bo només es podrà gaudir durant els 365 dies que l'usuari té 18 anys.

L'objectiu del Bo Jove Cultural és una iniciativa del Ministeri de Cultura per oferir els qui compleixen 18 anys un impuls econòmic per poder gaudir de continguts culturals, en totes les seves disciplines. Igualment, busca generar hàbits de consum de productes culturals entre la joventut i alhora; i, en tercer lloc, revitalitzar i dinamitzar el sector cultural a Espanya, molt castigat durant la pandèmia.