Mercadona ha fet efectiu aquest dijous el lliurament de 10.800 litres de llet sencera Hacendado a la Creu Roja de  Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Des de l'1 de gener i fins ara, Mercadona ha lliurat 1.652 tones d'aliments a Catalunya -tant secs com frescos- i articles d'higiene personal que se sumen a les 3.036 tones donades el 2020, segons ha informat la companyia.

156 entitats

A més, Mercadona col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de tot el territori, així com els quatre bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les seves entitats col·laboradores, la Creu Roja a Catalunya i el banc de productes no alimentaris La Nau, entre altres. Del total d'entitats, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a Tarragona, 22 en Girona i 9 a les comarques lleidatanes.

A més, l'empresa ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda, però si per al consum i, des del setembre passat, participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, en total 250.

L'impacte de la pandèmia

El president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha agraït el suport que la cadena de supermercats està lliurant a l'organització per contribuir a "pal·liar l'impacte social de la pandèmia" entre els col·lectius més vulnerables. Per la seva part, el director de relacions externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha agraït la tasca que estan duent a terme les entitats socials i organitzacions benèfiques de tot Catalunya.

Durant la pandèmia, s'han incorporat a la Creu Roja de Catalunya més de 8.200 nous voluntaris i voluntàries -Majoritàriament joves-, bona part dels quals han estat en primera línia per atendre directament les persones més vulnerables.

 

Foto principal, representants de Creu Roja reben la donació de Mercadona / Mercadona