Els majoristes del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM) preveuen vendre uns 12 milions d'unitats de calçots aquesta temporada, un 6% més que l'any passat, quan es van superar els 11,3 milions comercialitzats l'any anterior.

Els majoristes especialitzats en aquest producte han afirmat que es tracta d'una "bona temporada" amb molt producte i preus estables en relació amb el 2016, i han assenyalat que el fet que la Setmana Santa caigui a mitjans d'abril afavorirà que s'allargui la temporada de calçots. Tot i les bones perspectives, els majoristes lamenten que la temporada ha començat "fluixa" pel mal temps dels últims caps de setmana, però confien a remuntar les vendes.

Els majoristes destaquen que el fred d'aquest hivern ha afavorit un producte de molta qualitat, amb un calçot gruixut i ferm gràcies a un creixement esglaonat durant la temporada. Tot i la bona qualitat del producte, els majoristes destaquen que els preus es mantindran als nivells de l'any passat. Així, en funció de la qualitat, els preus es mouran entre els 8 i els 15 cèntims per unitat. 

El gruix de les vendes que fa aquest mercat central es destina a detallistes i supermercats, mentre que el 25% va a la restauració. Quant a l'origen, el principal subministrador és el Camp de Tarragona, amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) del calçot de Valls, seguit per les comarques barcelonines, amb el Baix Llobregat al capdavant, i en tercer lloc, encara que a una distància important, les terres lleidatanes.