Els taxistes han acordat de fer una marxa lenta des de l'aeroport del Prat fins al port de Barcelona. La protesta transcorrerà per la ronda del Litoral, passant per l'avinguda Paral·lel, la plaça Espanya i la Gran Via, tot i que encara no han decidit si circularan per un carril o per tots, cosa que generaria un embús de trànsit important.

Aquest matí els diversos sindicats del taxi s'han reunit a la terminal 2 de l'aeroport per acordar quines accions emprenen després de la jornada de vaga d'ahir, que es va acabar amb greus incidents un cop finalitzada la manifestació pels carrers de la ciutat. 

El sindicat Élite Taxi ja ha condemnat els incidients i ha fet una crida a la calma en aquesta nova jornada de vaga. Així mateix ha anunciat que si es confirma que els agressors pertanyen a la seva organització, els expulsarà.

Avui el sector del taxi està pendent de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que s'ha de pronunciar sobre si aixeca o manté les mesures cautelars contra el reglament de l'Autoritat Metropolitana del Transport que limita les llicències de vehicles de lloguer amb conductor (VTC). El TSJC va decidir suspendre cautelarment la normativa arran dels recursos presentats pel Ministeri de Foment i la Comissió Nacional del Mercat de Valors i la Competència, que hi veuen un conflicte d'invasió de competències. 

Ahir mateix hi va haver una reunió "cordial" i "d'entesa" entre el ministeri i l'AMB, en què el govern espanyol es va mostrar obert a obrir un debat sobre la transferència de competències en matèria de llicències VTC. 

L'Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, ha demanat al govern de Pedro Sánchez que faci el possible per promoure l'aixecament de les mesures cautelars.

Arran de les agressions d'ahir contra vehicles de VTC de les aplicacions Uber i Cabify, totes dues plataformes han decidit suspendre el servei a la ciutat de Barcelona.