La investigació sobre el director de La Razón, Francisco Marhuenda, per suposades coaccions a la presidenta de MadridCristina Cifuentes, per evitar que denunciés la presumpta corrupció al Canal de Isabel II rau en una vintena de punxades al telèfon del directiu del Canal d'Isabel II Edmundo Rodríguez Sobrino.

Rodríguez Sobrino rebia trucades del director del diari, Francisco Marhuenda, on li reconeixia que estaven pressionant la presidenta de la Comunitat de Madrid perquè no denunciés les irregularitats quan va arribar al Govern autonòmic el juny del 2015.

En aquestes trucades, segons avança El Confidencial, Marhuenda es refereix a Cifuentes titllant-la de “zorra” (sic), i també utilitza la mateixa paraula i el terme “puta” per referir-se a a la directora de Comunicació de la presidenta madrilenya, Marisa González: "M'ha trucat la zorra de la Marisa [la cap de gabinet de Cifuentes] pel clatellot que li hem donat avui. Li ha fet molt de mal. Marisa vol saber si és una campanya. Evidentment he dit que no, no cal reconèixer-ho, no és tonta. Li vaig dir: 'home, si feu les coses malament, doncs nosaltres...'. Demà li claven un altre viatge a Cifu", s'hi podia sentir en una de els converses intervingudes.

En altres converses, el president de La Razón, Mauricio Casals mostra el seu suport a Rodríguez Sobrino assegurant-li que ha parlat amb Marhuenda per recordar-li que la seva continuïtat com a director del diari depèn de les pressions que sigui capaç d’exercir sobre Cifuentes. De fet, a les converses també hi apareix l’amenaça a Cifuentes de publicar informacions falses en cas que continués insistint a denunciar les operacions tèrboles al Canal de Isabel II.