'La Marató' de TV3 i Catalunya Ràdio enguany dedicada al combat contra la Covid-19 ja supera els 10 milions d'euros de recaptació (el marcador registra 10.305.819 euros en l'última actualització).

La 29a edició del programa solidari homenatja el personal sanitari i els treballadors essencials que lluiten contra una pandèmia que ha deixat més de 16.500 morts a Catalunya.

En les prop de 15 hores de programació, els cinc presentadors –Laura Rosel, Raquel Sans, Mònica Terribas, Jordi Basté i Roger Escapa- han donat veu a testimonis de malalts i professionals de la salut, amb visites als hospitals Clínic, Sant Pau, Vall d'Hebron i d'Igualada. Tampoc han faltat actuacions musicals i activitats de lleure per recaptar fons arreu del territori.

"Ens ajuda a pensar com a comunitat"

En una entrevista a la gala, el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha destacat que l'important de 'La Marató' és "la capacitat de conscienciació col·lectiva" que s'aconsegueix amb les aportacions, amb independència de la seva quantia.

"Ens ajuda col·lectivament, a pensar com a comunitat. És la part més important", ha dit cridant a cuidar la salut pública i comunitària davant de la pandèmia i afegint que les persones que no han pogut fer de voluntaris aquest any en la iniciativa ho podran fer l'any que ve.

Els canals de 'La Marató' continuen oberts: aquest any les tradicionals quatre seus telefòniques s'han reconvertit en un sistema digital de recepció, al qual es poden fer donacions a través d'Internet, transferènciaBizum i caixers automàtics.

Suport d'artistes i esportistes

El programa ha estat nodrit també d'actuacions musicals de grups com Obeses i Stay Homas i ha rebut el suport d'esportistes de primer nivell com el porter titular del Barça, Marc André Ter Stegen, o els equips de bàsquet del Barça i el Joventut de Badalona.