Els atacs constants que rep l'escola catalana, acusada d'adoctrinament, i que han trobat la seva màxima expressió en el cas dels professors de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, han empès sindicats, mestres, professors i associacions de pares a sortir al carrer. El Marc Unitari de la Comunitat Educativa, format per 12 associacions i sindicats, ha convocat un calendari de manifestacions que començaran la setmana que ve.

Per al dimecres 23 de maig s'han organitzat diverses concentracions a les seus del govern espanyol de les quatre capitals de província. Serà a dos quarts de set de la tarda.

Per al diumenge 3 de juny al matí s'ha convocat un acte a Sant Andreu de la Barca, municipi que s'ha convertit en el focus de la polèmica després que la fiscalia hagi denunciat un grup de professors de l'IES El Palau per haver assenyalat presumptament els alumnes fills de guàrdies civils.

De cara a la setmana següent (diumenge 10 de juny) s'ha organitzat una altra manifestació a Barcelona contra els atacs d'adoctrinament que rep l'escola catalana.

Els convocants volen concentrar totes les protestes al juny, abans que s'acabi el curs escolar.