Crits d'independència. Són les 17 i 14, i l'autobús organitzat per la territorial de Gràcia de l'ANC que es dirigeix a Brussel·les per la manifestació per la llibertat creua la frontera amb França per la Jonquera. Només porten unes dues hores de viatge, de les més de 15 que separen Barcelona de Brussel·les, però mantenen els ànims ben alts i estan decidits a fer sentir la seva veu a la capital europea. 

A la frontera no hi havia cues de cotxes, tal com sí que n'hi havia durant la jornada anterior i aquest mateix matí. Molts catalans ja són a Bèlgica o hi estan arribant, per terra o aire. Això sí, durant el trajecte s'han creuat amb un parell d'autocars que també anaven cap a la manifestació, amb els quals s'han saludat efusivament.

Des d'aquest dimarts i fins a aquest dimecres al vespre, 250 autocars organitzats per l'ANC i Òmnium han posat rumb a Brussel·les. També ho faran aquest dijous fins a cinc avions. Aquestes xifres són les de l'ANC, que portarà 13.000 persones a la capital europea, però es preveu que n'hi hagi moltes més. De fet, es calcula que la capital belga s'ompli amb entre 40.000 i 50.000 persones​, que hi arribaran en autobusos organitzats per agències de viatge, cotxes particulars o avions comercials.