La major part de catalans que aquest dimecres han sortit de Catalunya amb destinació a Brussel·les per anar a la manifestació per la llibertat són independentistes, però no tots. La Conchi, de Bellvitge, per exemple, no ho és. Ella es defineix com a republicana i defensora de la llibertat del poble. Ha decidit desplaçar-se a Brussel·les per fer sentir la seva veu i denunciar els empresonaments. "Que hi hagi polítics a la presó em sembla violent". 

La Conchi es va tancar en dos centres de votació el passat 1 d'octubre i és una ferma defensora de la democràcia. "Els conceptes estan equivocats: és el poble, el que ha de decidir", defensa. 

Ella és una de les milers de persones que aquest dimecres ha posat rumb a Brussel·les per assistir a la manifestació d'aquest dijous contra la repressió.

En Jaume n'és un altre. Ell ha decidit marxar a Brussel·les per fer costat al president i mostrar el seu rebuig pels empresonaments. "Per molt que Madrid digui que estan cessats, per mi són els representats legítims", defensa. Tal com està el procés actualment, només hi veu dues opcions: "estar amb els representants o deixar-ho per als nostres nets". Ell no es pensa rendir i aposta per deixar palès a Europa que "estem en peu de lluitar i "volem acabar el procés".

Finalment, en Biel assegura que ha decidit viatjar a Brussel·les per "fer conèixer a Europa la situació" i reclamar "llibertats i república".