Antonio Manuel Guerrero Escudero, el guàrdia civil de La Manada, ha estat suspès de les seves funcions. Segons ha avançat Público i recull Butlletí Oficial del Ministeri de Defensa (BOD), Guerrero ha deixat d'estar en "actiu, sense destinació i cobrant el seu sou" com a agent del cos després que el Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) confirmés la condemna de nou anys de presó per als cinc membres.

El canvi de situació l'ha provocat la decisió del tribunal de confirmar la pena imposada el mes d'abril passat per la secció segona de l'Audiència de Navarra. Segons el butlletí publicat aquest divendres, Guerrero "passa a la situació de suspensió de funcions des del dia 10 de desembre del 2018", quan es va modificar la resolució que el Ministeri de l'Interior espanyol va acordar el cinc de desembre.

El membre de La Manada estava destinat a la comandància de la Guàrdia Civil a Còrdova abans dels fets que van tenir lloc als Sanfermines del 2016. Quan al juliol es va reincorporar al cos, ho va fer sense una destinació assignada i "per imperatiu legal", segons va declarar al seu moment la ministra de Defensa del govern espanyol, Margarita Robles.

Tanmateix, els intents de la fiscalia no van aconseguir que la secció segona de l'Audiència Provincial de Navarra aprovés l'ingrés a la presó dels cinc joves, una sol·licitud que va desestimar el 3 de gener.

Els cinc joves de La Manada estan condemnats a nou anys de presó per abusos sexuals i van quedar en llibertat el 22 de juny de l'any passat, després que cadascun d'ells abonés una fiança de 6.000 euros. Ara la sentència està en mans del Tribunal Suprem.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat