Els Mossos d’Esquadra han iniciat aquest divendres de matinada un important operatiu policial en diversos punts de Catalunya per detenir més de 40 membres del grup violent Casuals, una facció molt violenta d’aficionats del FC Barcelona, vinculats als Boixos Nois. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, i fruit d’una investigació molt llarga, els Mossos sota la batuta del jutjat número 12 de Barcelona, han pogut imputar a les diverses persones que avui es detindran delictes de desordres públics, homicidi —els Mossos els relacionen amb un assassinat al centre de Barcelona—, tinença d’armes, delictes contra la salut pública, extorsió i també pertinença a grup criminal.

Operatiu policial per desmantellar els Casuals del FC Barcelona

Està previst que durant el matí es facin entrades judicials en gairebé una vintena de locals i cases amb l’objectiu de detenir i desmuntar aquesta organització criminal i violenta dels Casuals del FC Barcelona. Un dels objectius d'aquesta gran operació policial que els Mossos han iniciat de matinada és detenir els presumptes líders d'aquesta banda. Les entrades en alguns dels punts de Catalunya són per accedir a casa d'alguns d'aquests número 1 de la violenta i perillosa organització criminal dels Casuals.

Més de 25 detinguts

Durant el matí s'han detingut 25 persones, però l'operatiu seguirà en marxa i la policia segueix mantenint sota cerca i captura una vintena més de persones.

A les diferents entrades s’ha intervingut cinc armes de foc (una de llarga i quatre de curtes), diverses armes blanques (ganivets, catanes, matxets), altres armes prohibides i armilles antibales. Amb relació a substàncies estupefaents, s’ha intervingut principalment marihuana i anabolitzants. A dos domicilis s’han desmantellat dues plantacions de marihuana interiors d’unes 300 plantes cada una. També s’han intervingut uns 180.000 euros en metàl·lic, rellotges i vehicles d’alta gamma de procedència presumptament il·lícita i diversos dispositius electrònics.

 

La investigació fa mesos que dura i era un dels principals objectius de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'ençà que els investigadors van veure que el grup, que és una de les organitzacions hereves dels Boixos Nois, tornava a agafar força. Entre algunes de les accions que destaquen, i on els Mossos van encarrilar la investigació, hi ha l'atac que membres d'aquesta organització van fer a un bar on aficionats ultra de l'Espanyol, les Brigades Blanquiazules, es concentren abans dels partits a Cornellà-El Prat. Els darrers mesos aquests grups també han protagonitzat enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra a la zona del Camp Nou —on alguns ja no s'hi podien acostar— i també van ser detectats a Girona, durant un partit dels de Montilivi amb el Sevilla, armats fins a les dents.

'Cas Hydra' contra els Casuals del FC Barcelona

La investigació, batejada com a cas Hydra, està sent liderada per la Comissaria General d’Informació amb la col·laboració també de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la DIC. Les entrades i les detencions estan previstes a les regions policials de Barcelona, ​​Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Central, Girona i el Camp de Tarragona.

Cas Hydra Mossos Casuals Boixos Nois
Imatge d'un dels pisos que els Mossos han assaltat aquesta matinada / ACN

Concretament, segons ha pogut saber ElNacional.cat es faran entrades a Barcelona, Viladecans, Gavà, el Prat de Llobregat, Castelldefells, Torrelles de Llobregat, Sant Pere Sacarrera, Sant Quintí de Mediona, Sitges, Corbera de Llobregat, Barberà del Vallès, Sabadell, Cunit, Girona i Hostalets de Pierola.