Cada cop els violents Boixos Nois estan més actius. Aquest cap de setmana els Mossos d’Esquadra en van identificar a deu en una furgoneta a Girona, on l’equip de la ciutat s’enfrontava al Sevilla FC i estava prevista l'assistència a Montilivi d’integrants dels ultres Biris Norte, una facció d’esquerres enfrontada històricament amb els Boixos Nois i els Casuals

Els Mossos d’Esquadra els tenen controlats. Pocs passos fan els integrants d’aquests grups violents i radicals del FC Barcelona sense que la policia catalana no els hi segueixi els passos. Saben qui són, on viuen i quines (il·legals) aficions tenen. Aquest dissabte els van detectar arribant a Girona en ser interceptats en un control preventiu de la Brigada Mòbil (Brimo).

BoixosNois 001
Imatge del material confiscat als Boixos Nois a Girona / CME

L’arsenal que els agents de la Brimo van trobar en l’escorcoll al vehicle fa por. Els membres dels Boixos Nois identificats portaven pals de golf, pals de fusta, defenses extensibles, martells, ganivets, pics d’obra i fustes amb fulles d’afaitar a l’extrem. A més, també es va confiscar un puny americà, un esprai de defensa i una navalla. Amb l’escorcoll a la furgoneta on anaven, i on portaven l’arsenal intervingut, els Mossos van evitar una escabetxina. A la zona de l’estadi hi havia integrants de Biris Norte que ben segur haguessin estat atacats pels com a mínim deu membres dels Boixos Nois que van arribar a la ciutat.

Van identificar a deu persones, totes elles relacionades amb aquest grupuscle violent d’extrema dreta, i s’ha obert una investigació per aclarir els fets. Aquests dos grups, oposats ideològicament, no és el primer cop que es buscaven. L'any 2019, la nit abans de la final de la Copa del Rey, la Policia Nacional va detenir a 23 persones relacionades amb els Boixos Nois que havien generat incidents al barri del Nervión, on es concentren aquests aficionats radicals del Sevilla -amb la col·laboració d'aficionats del Betis.

El retorn violent del Boixos Nois

El passat mes de maig els Mossos d’Esquadra van detenir tres membres dels Boixos Nois per haver assaltat un bar on es reunien membres de Brigadas Blanquiazules, una facció també radical i d’extrema dreta del RCD Espanyol. El mes de març, abans d’un partit de Champions, els mateixos aficionats del FC Barcelona van atacar furgonetes dels Mossos d’Esquadra amb material pirotècnic i els policies van trobar, a l’interior dels jardins de Bacardí, davant del Camp Nou, un altre arsenal semblant al detectat a Girona aquest cap de setmana, tal com va avançar ElNacional.cat: pals de fusta amb ganivets enganxats a l’extrem. 

A final d’any els Boixos Nois van tornar a protagonitzar un incident violent. En aquella ocasió, el novembre, va ser abans del darrer partit de Lliga abans del Mundial, que el FC Barcelona es va desplaçar a Pamplona per jugar contra l’Osasuna. Abans del partit, radicals dels Boixos Nois van destrossar un bar on es trobava aficionats de l’equip local abans d’entrar al Sadar. Tres persones van resultar ferides.