Un dels membres del grup de 'la Manada' que, presumptament, van violar una noia als Sanfermines​, ha declarat davant el tribunal que la noia no va consentir de paraula la relació sexual que va tenir amb els cinc acusats el passat 7 de juliol.

L'advocat Agustín Martínez Becerra, que defensa tres dels cinc acusats, entre ells el que ha declarat aquest dimecres, ha assenyalat que hi ha "altres maneres de consentir", respecte a la falta de consentiment de paraula que han admès tant l'acusat com la víctima. 

D'altra banda, ahir a la sala de vistes es van repassar els 96 segons de vídeo, dividits en cinc documents audiovisuals, que van gravar els presumptes agressors durant l'acte sexual. En aquesta línia, també es van contrastar les declaracions dels pèrits judicials, que van atendre la víctima després de l'agressió, i, segons els funcionaris de la justícia, la versió de la víctima és versemblant. 

Penes de més de 20 anys de presó

La fiscal, Elena Sarasate, demana un total de 22 anys i 10 mesos de presó per a cadascun dels cinc acusats. Dividits en 18 anys per un delicte continuat d'agressió sexual, dos anys i 10 mesos per un delicte contra la intimitat i dos anys per robatori amb intimidació. A més, també sol·licita 10 anys de llibertat vigilada després del compliment de la pena i la prohibició de comunicar-se o acostar-se a la víctima durant 20 anys.

Per contra, l'advocat dels acusats va qualificar l'interrogatori de "primmirat" i va justificar la "tensió" dels seus clients dient que es juguen 25 anys de presó. Martínez Becerra ha defensat que el primer dels acusats que ha declarat davant el tribunal està responent amb "educació i respecte".