El jutge no ha aturat l'expulsió de Mohamed Saïd Badaoui i l'envia al CIE de Barcelona. Concretament, el jutjat d'Instrucció de Reus en funcions de guàrdia ha rebut aquest divendres detingut l'activista reusenc i el jutge ha acordat el seu internament al Centre d'Internament d'Estrangers, pendent de l'execució d'ordre d'expulsió sobre la qual l'Audiència Nacional va rebutjar les mesures cautelaríssimes de suspensió.

Des de dimarts que l’activista islàmic Mohamed Saïd Badaoui està detingut per la Policia Nacional. Tenia en vigor una ordre d’expulsió i va ser arrestat per tal de ser executada. De totes maneres, i segons han informat des del grup de suport d’aquest home instal·lat a Reus, ara s’havia aturat i havia de ser tramitada per un jutjat ordinari de la capital del Baix Camp, l'encarregat de decidir si el deporta cap al Marroc, per aquest presumpte salafisme de l’home, o si el deixa en llibertat. D’aquesta manera, l’Audiència Nacional havia acceptat que l’home s’expliqui davant del jutge abans de prendre una decisió.

Després de passar diverses nits a la comissaria de la Verneda, a Barcelona, l’home ha estat traslladat aquest divendres a Reus, on ha estat entregat al jutge de guàrdia per tal de declarar, assistit per un advocat. La situació, asseguren des del grup de suport, seguia sent confusa, i no estava clar quin seria el recorregut que seguiria. Des de la Policia Nacional mantenien que tenen en marxa l’ordre d’expulsió i que seria el jutge que l’hauria d’autoritzar o que el podria, també, deixar en llibertat. Finalment serà traslladat al Centre d’Internament per Estrangers (CIE) de la Zona Franca i la Policia tindrà 40 dies per tal de tramitar l’expulsió, o tornarà a quedar en llibertat.

Un perill per a la “seguretat nacional”

La proposta d’expulsió està fonamentada per la radicalització de l’home, detectada pels serveis d’intel·ligència espanyols, després d’haver analitzat les seves compareixences públiques i publicacions en mitjans digitals. S’assegura que és un perill per la “seguretat nacional”.

Segons la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional Mohamed Saïd Badaoui representa “radicalisme ideològic” amb “adoctrinament en la seva comunitat i difusió de postulats radicals progihadistes, sent un dels principals referents a Espanya del salafisme més ortodox”.

L’informe de la policia destaca, a més, que l’actuació de Saïd Badaoui s’ha centrat especialment en els col·lectius més vulnerables, “prestant especial atenció als menors, en concret als menors no acompanyats, principalment d’origen marroquí, adoctrinant-los en el salafisme més radical aprofitant-se de la seva situació de vulnerabilitat”. També apunta que té “vinculacions amb individus radicals relacionats amb el terrorisme” i ha portat a terme pràctiques “de foment del victimisme i l'occidentalofòbia”.