L’Audiència Nacional ha rebutjat les mesures cautelaríssimes plantejades per Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir i no deixarà en suspens la seva expulsió de l’Estat decretada pel Secretari d’Estat de Seguretat. Tots dos van ser detinguts dimarts tot i que ja feia setmanes que avisaven que l'Estat els volia expulsar. En el cas de Said Badaoui, se’l denuncia pels seus postulats “radicals a favor del gihadisme” i la seva tasca adoctrinadora en aquest sentit a l’àrea de Tarragona. En dues resolucions, la sala contenciosa rebutja les cautelars perquè en la valoració dels interessos en conflicte considera que han de prevaldre els de caràcter general enfront de les circumstàncies personals dels recurrents.

La resolució que rebutja suspendre l’expulsió de Said Badaoui subratlla que l’origen de l’ordre de detenció és una denúncia de la Comissaria General d’Informació que revela el “radicalisme ideològic” del recurrent, amb “adoctrinament en la seva comunitat i difusió de postulats radicals progihadistes, sent un dels principals referents a Espanya del salafisme més ortodox”. A més, afegeix que “predica amb una influència tal que des de la seva arribada s’ha produït una augment del radicalisme a la regió de Tarragona a causa del seu discurs”.

L’informe de la policia destaca, a més, que l’actuació de Said Badaoui s’ha centrat especialment en els col·lectius més vulnerables, “prestant especial atenció als menors, en concret als menors no acompanyats, principalment d’origen marroquí, adoctrinant-los en el salafisme més radical aprofitant-se de la seva situació de vulnerabilitat”. També apunta que té “vinculacions amb individus radicals relacionats amb el terrorisme” i ha portat a terme pràctiques “de foment del victimisme i la occidentalofòbia”.

 

El suport del Parlament

Precisament aquest dimecres, la Junta de Portaveus del Parlament va aprovar una declaració per mostrar el seu suport a l'activista Mohamed Said Badaoui, que feia més de 30 anys que residia a Reus. Al text que va aprovar la Junta amb el suport d'ERC, Junts, la CUP i els comuns denuncien la seva detenció, asseguren que és víctima de "la repressió política i la islamofòbia de l'Estat" i creuen que el procediment ha estat "irregular". A més, critiquen que els motius al·legats són "infundats" i que se l'acusa sense proves, sinó en base a "suposicions". En la mateixa línia, apunta que no s'ha iniciat cap procediment judicial per presentar i avaluar proves de les sospites i per tant constaten que s'ha vulnerat els seus drets fonamentals. Concretament, assenyalen que s'ha vulnerat diversos articles de la Declaració Universal dels Drets Humans perquè se l'ha condemnat sense judici públic, s'ha comès un atac contra la seva reputació i honor i s'ha vulnerat el seu dret a escollir residència. Els grups que impulsen la iniciativa critiquen la llei d'estrangeria i els seus "procediments opacs" i han instat el Govern a "activar totes les eines administratives, jurídiques i diplomàtiques" per vetllar pel respecte als drets fonamentals dels afectats per aquesta norma. A més, han reiterat que cal derogar la llei d'estrangeria, com el Parlament ha aprovat en diverses resolucions.