L'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, ha manifestat el seu suport a l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, per les decisions que ha pres per resoldre l'escàndol dels tocaments a menors per part de tres mossens de Tarragona.

"Estic al costat del senyor arquebisbe. Li dono el meu suport". Així ho ha explicat el mateix alcalde al diari digital La República Checa, on ha afirmat que "l'arquebisbe és una persona sensible i que intenta posar remei sense estridències ni provocar mals ambients". Ballesteros però ha reconegut que la situació li "desagrada" i s'ha posicionat al costat de les persones afectades i de les seves famílies. 

Aquestes declaracions arriben just després que el mateix arquebisbe de Tarragona assegurés que la situació és conseqüència "d'un mal moment". "Si una persona està obsessionada amb el sexe i en va buscant és una cosa, però hi ha persones que passen un mal moment a la vida i això els porta a fer coses de les quals després potser es penediran tota la vida", ha afirmat en declaracions als mitjans.

Els rectors de Constantí i Arbeca han estat destituïts al fer-se públic que havien estat investigats pel Vaticà per presumptes abusos infantils entre el 2015 i el 2016 --el tercer va morir fa uns anys--. L’arquebisbe ha defensat que "en aquest moment no poden estar a les parròquies" perquè és difícil que "la gent ho entengui".